Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hans

Hans
Heeft 77 instructies gemaakt

Hoe moet je een OV-Chipkaart opladen?

Omschrijving

Reizen met het ov? Dat doe je tegenwoordig met de chipkaart. De ov chipkaart is als een portemonnee die je vult... en leegraakt. Alleen als er voldoende saldo op de kaart staat, kun je ermee reizen. In deze instructievideo wordt uitgelegd waar je de ov kaart kunt opladen via de oplaadpunten en hoe je de chipkaart automatisch kunt opladen. Alle informatie kun je in de uitleg onder deze video nog eens rustig nalezen.

Handleiding

1. Het opladen van een ov chipkaart.

Alleen als er voldoende saldo op je OV-chipkaart staat kun je ermee reizen. Als het saldo dus onder een bepaald bedrag komt moet je de kaart opladen. Het opladen doe je bij één van de automaten op de stations of bij de verkoop- en informatiepunten van de OV bedrijven.

2. Automatisch opladen

Een persoonlijke OV-chipkaart kunt je ook automatisch laten opladen. Als het saldo op de OV-kaart onder een bepaald bedrag komt, wordt automatisch een van tevoren overeengekomen vast bedrag overgeboekt naar je OV-chipkaart. Je kunt het automatisch opladen aanvragen met een aanvraagformulier dat verkrijgbaar is bij het OV bedrijf of via de website: www.ov-chipkaart.nl.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!