Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Karwei

Karwei
Heeft 28 instructies gemaakt

Hoe kun je jouw interieur, de woonkamer, stijlvol decoreren?

Hoe kun je jouw interieur, de woonkamer, stijlvol decoreren?
Omschrijving

Een nieuwe woning of klaar met het verbouwen van je huis? En nu toe aan de styling ervan? Deze instructievideo laat zien hoe je met wat leuke voorwerpen hoekjes kunt creëren, waarmee je een persoonlijk tintje aan je leefruimte geeft. Zo kun je jouw interieur volledig naar je eigen smaak decoreren en indelen. In de handleiding hieronder kun je nog eens nalezen op welke manier je de woondecoratie kunt gebruiken.

Handleiding

1. Bepaal de plek van de opstelling

Bepaal de plek waar je een opstelling wilt maken. Kies voor een rustige plek, zodat het geheel straks goed tot zijn recht komt.

Een bijzettafeltje, een laag kastje, een dienblad, bijna alles kun je gebruiken om een mooi hoekje te maken.

2. Verzamel de attributen

Een fotolijstje, beeldje, vaasje, kopje of ander serviesgoed, allerlei spullen die jij leuk vindt zijn te gebruiken. Kies wel attributen die een bepaalde overeenkomst hebben, zoals de kleur of de vorm. Zorg dat de voorwerpen van verschillend formaat zijn.

3. Maak een mooie opstelling

Zet de spullen een beetje voor- en achter elkaar, zodat er één geheel ontstaat. Als je kiest voor één kleurstelling, kun je variatie aanbrengen door zowel glanzende, als matte voorwerpen te gebruiken.
Ook de combinatie van spullen met een verschillende structuur, kan een leuk effect geven. Ga experimenteren en probeer eens verschillende opstellingen uit. Maak van iedere opstelling een foto.
Aan de hand van de foto's kun je zien wat je hebt gedaan en je definitieve opstelling kiezen.

4. Het werken met kleuren

Voeg je aan een opstelling in rustige kleuren een wat kleurrijker element toe, dan kan dit een verrassend beeld geven. Wil je met verschillende kleuren werken, kies dan kleuren uit een zelfde kleurfamilie. Kleuren die dezelfde sterkte hebben, zoals pasteltinten of felle kleuren, zijn ook goed te combineren.

Voeg ook eens een fotolijstje of schilderij met een lijst in dezelfde kleur of stijl, aan je opstelling toe.

Zet de spullen niet te ver uit elkaar. Hierdoor gaat de samenhang verloren!

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!