Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 370 instructies gemaakt

Hoe moet je een stropdas knopen? Voor beginners.

Omschrijving

Bij officiële gelegenheden is het dragen van een stropdas soms vereist. Ook kan het zijn dat jij strak in pak op je werk verwacht wordt. Maar hoe knoop je zo'n das nou ook alweer precies?! Dit filmpje zal je daarbij helpen. In deze instructievideo wordt namelijk uitgelegd hoe je ook als beginner je stropdas op een eenvoudige manier mooi kunt strikken..Lees je de geschreven handleiding onder de video ook nog even door dan zal het ook jou zeker lukken om met een mooi geknoopte stropdas te verschijnen.

Handleiding

1. De stropdas omhangen

Hang de stropdas om, met het smalle gedeelte links en het brede gedeelte rechts, .waarbij het brede gedeelte ongeveer twee keer zo lang moet zijn als het smalle gedeelte (zie video 0.12).

2. De lange zijde over de korte zijde slaan

Sla de lange zijde kruiselings over de smalle zijde en haal de lange zijde vervolgens achter de korte zijde langs, losjes tussendoor naar voren (zie video 0.17). Let op dat je hem daarbij niet te strak aantrekt.

3. De Enkelvoudige Windsor knoop maken

Breng de lange zijde onder de korte zijde door van links naar rechts. Sla vervolgens de lange zijde horizontaal van rechts naar links over het midden heen en haal hem daarna achterlangs weer tussendoor naar voren (zie video 0.33). Trek de lange zijde door de net gevormde lus heen, trek de stropdas aan en schuif de knoop naar boven.
Ga bij het aanschuiven van de knoop voorzichtig te werk, anders trek je de knoop dubbel!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!