Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hans

Hans
Heeft 78 instructies gemaakt

Hoe kun je een Greenwheels auto gebruiken?

Hoe kun je een Greenwheels auto gebruiken?
Omschrijving

Een stilstaande auto kost veel geld. Volgens de filosofie van Greenwheels is dat het daarom economisch efficiënter en bovendien milieuvriendelijker om met meerdere personen gebruik te maken van één auto. Hoe dit precies werkt en hoe je een Greenwheels auto kunt huren en boeken, kun je zien in deze instructievideo. De informatie en uitleg kun je nog eens nalezen in de handleiding onder de video.

Handleiding
Benodigdheden
  • Greenwheels abonnement
  • Greenwheels pas en pincode
  • rijbewijs
  • telefoon
  • Internetverbinding

1. Reserveer een auto

Je kunt een Greenwheels auto huren als je een Greenwheels abonnement hebt. Reserveer voor gebruik vooraf een auto. Dit kan 24 uur per dag via internet of ter plekke via je mobiele telefoon.

2. Instappen en wegrijden

Open de auto door je Greenwheels pas op een centimeter afstand van de kaartlezer achter de voorruit van de auto te houden. Pak de boordcomputer uit het dashboardkastje en toets je pincode in. Controleer of er schade is aan de auto en vermeld dit op de boordcomputer. Als je dit hebt gedaan kun je de sleutel uit de boordcomputer halen en de auto starten.

3. Klaar en betalen

Als je de auto niet meer nodig hebt parkeer je deze op dezelfde plek als waar je bent weggereden. Plaats de sleutel terug in de boordcomputer. Sluit de auto af door je pas weer bij de kaartlezer achter de voorruit te houden. De boordcomputer registreert het aantal verbruikte uren en de gereden kilometers. Deze worden dan later via je abonnement verrekend.

Heb je een NS abonnement dan zijn er verschillende voordelen, waaronder het verbruiken van je abonnementsgeld in de vorm van kilometertegoed. Heb je een abonnement bij Greenwheels dan kun je met voordeel een verhuisbus van Europcar huren.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!