Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 912 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf bloemkoolrijst maken? Basisrecept

Hoe kun je zelf bloemkoolrijst maken? Basisrecept
Omschrijving

Hoe je snel en simpel bloemkoolrijst kunt maken, leer je in deze instructie. Het maken van bloemkoolrijst is erg makkelijk en gaat eigenlijk net zo snel als het kopen ervan. Als je een keukenmachine of blender bezit, dan heb je de bloemkoolrijst in zo'n 7 minuten volledig bereid op tafel staan. Je kunt bloemkoolrijst gebruiken als alternatief voor gewone rijst en zo de rijst in recepten vervangen door deze gezonde en lichtere variant. Maar bloemkoolrijst is ook heerlijk als basis voor salades. Onderaan deze stapsgewijze instructie vind je een aantal suggesties voor recepten. Veel kookplezier gewenst.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Wat is bloemkoolrijst?

Bloemkoolrijst (ook wel bloemkoolcouscous genoemd) is een alternatief voor gewone rijst en wordt gemaakt van bloemkool. Het is koolhydraatarm en je kunt het heel snel en eenvoudig maken door bloemkool in een blender of hakmolen fijn te malen. Bloemkoolrijst is een leuke en gezonde vervanging voor gewone rijst en je hebt het in een handomdraai op tafel staan. Hoe je de bloemkoolrijst kunt maken en koken, lees je hieronder.

2. Bloemkool snijden en wassen

Snijd de bloemkool in roosjes en spoel de bloemkoolroosjes in een vergiet af onder de kraan. Bloemkool snijden en wassen
De bloemkoolroosjes hoeven niet gekookt te worden voordat je er rijst van maakt. Je verwerkt de bloemkool dus rauw tot rijst en overgiet het daarna met heet water zodat het kan garen (zie stap 3).

3. Bloemkoolroosjes in hakmolen doen

Gebruik een keukenmachine met hakmolen of een blender. Doe hierin de rauwe bloemkoolroosjes. Vul bij het gebruik van de hakmolen deze niet helemaal af, zodat er voldoende ruimte overblijft voor het goed fijnmalen van de bloemkool. Bloemkoolroosjes in hakmolen doen

4. Het maken van de bloemkoolrijst

Maal de bloemkoolroosjes in een paar seconden fijn tot bloemkoolrijst. Schep de bloemkoolrijst over in een ruime kom of schaal. Hak vervolgens opnieuw een aantal bloemkoolroosjes fijn, net zolang totdat je voldoende rijst hebt. Het maken van de bloemkoolrijst
Maal de bloemkoolroosjes niet te lang, dan wordt het een puree.

5. Hoe kun je bloemkoolrijst koken?

Zoals aangegeven hoeft bloemkoolrijst niet gekookt te worden zoals je dat normaal met bloemkool zou doen. Bloemkoolrijst hoef je alleen te overgieten met heet water, om het daar vervolgens een paar minuten in te laten staan. Houd zo'n 5 minuten aan voor het garen van de bloemkoolrijst. Daarna kun je de bloemkoolrijst afgieten en is de rijst klaar voor verwerking in een recept. Hoe kun je bloemkoolrijst koken?
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!