Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 59 instructies gemaakt

Recept poké bowl met bloemkoolrijst, verse zalm en mango

Omschrijving

Poké bowl met bloemkoolrijst is heerlijk om te maken als je op zoek bent naar een gezond poké bowl recept. Voor dit poké bowl recept gebruik je toppings als radijs, rode biet, verse zalm en mango. Als resultaat heb je een mooie, kleurrijke poké bowl met als basis rijst gemaakt van bloemkool. Dit koolhydraatarme recept is een heerlijke, lichte variant op de welbekende poké bowl recepten en lekker om te bereiden als je op dieet bent.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Benodigdheden voor 4 personen:
  • Bloemkoolrijst, 800 gram (koelvers)
  • Rijstazijn, 4 eetlepels
  • Sojasaus, 4 eetlepels
  • Verse zalmfilets, 580 gram
  • Radijsjes, 200 gram
  • Biet julienne, 150 gram
  • Avocado's, 2 stuks
  • Zongerijpte mangostukjes, 350 gram
  • Ingelegde gember, 160 gram
  • Overige benodigdheden:
  • Vergiet, bijv. Bol.com
  • Grote kommen (voor het mixen van de ingrediënten)
  • Kom of diep bord (voor het serveren van de poké bowl)
  • Scherp mes, bijv. Coolblue

1. De bloemkoolrijst bereiden

Pak een vergiet en doe hier 800 gram bloemkoolrijst in. Giet kokend water over de rijst en laat het daarna uitlekken. Je hoeft de rijst dus niet in water te laten koken. Doe de bloemkoolrijst in een kom en voeg hier 2 eetlepels rijstazijn aan toe. Open daarna het potje met gember en doe 2 eetlepels van het gembervocht in de kom. Mix het geheel door elkaar. Verdeel vervolgens de bloemkoolrijst over de diepe borden of kommen.
De basis van de poké bowl is nu klaar. De bloemkoolrijst bereiden
Het kan zijn dat 800 gram bloemkoolrijst niet in je vergiet past. Doe in dat geval de stap met tweemaal 400 gram.

2. De toppings voor de poké bowl bereiden

Snijd de verse zalmfilet in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Doe de zalm in een kom en voeg hier 4 eetlepels sojasaus aan toe. Mix het geheel door elkaar, zet de kom in de koelkast en laat de zalm in de sojasaus marineren. Doe de biet julienne in een andere kom, doe er 2 eetlepels rijstazijn bij en mix dit door elkaar. Snijd vervolgens de radijsjes in kwarten. Halveer daarna de avocado. Verwijder de pit en gebruik een lepel om de avocado uit de schil te halen. Snijd de avocado in blokjes en tot slot de mango in kleine stukjes.

3. De poké bowl met bloemkoolrijst serveren

De bloemkoolrijst is ondertussen afgekoeld in de kommen of diepe borden. Voeg nu de biet julienne, de radijs, de zalm, de mango, de gember en de avocado toe. Schep alles in porties in een cirkel op de bloemkoolrijst, waarbij je zo hier en daar wat rijst onbedekt laat, voor een mooi effect. Je recept voor deze koolhydraatarme poké bowl is nu klaar. Eet smakelijk! De poké bowl met bloemkoolrijst serveren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!