Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 683 instructies gemaakt

Auto delen: hoe gebruik je een Greenwheels deelauto.

Auto delen: hoe gebruik je een Greenwheels deelauto.
Omschrijving

Is het bezit van een auto voor jou niet echt noodzakelijk, maar soms toch wel handig? Dan is een auto delen voor jou zeker een optie. Zoals bijvoorbeeld een Greenwheels auto, een deel auto waar je alleen voor betaald als je hem ook echt gebruikt. Van een Greenwheels auto kun je gebruik maken op ieder moment dat dit voor jou handig is. Het enige dat je nodig hebt is een Greenwheels abonnement dat je al voor € 0,00 per maand kunt afsluiten. Greenwheels auto’s, zowel grote als kleine modellen, staan voor je klaar op verschillende locaties door het hele land. Voor ieder doel is er wel een Greenwheel. Hoe het gebruik van een Greenwheels auto precies werkt wordt uitgelegd in deze instructievideo met een geschreven handleiding onder de video. Wij wensen je veel plezier met het gebruik van je Greenwheels deelauto!

Handleiding
Benodigdheden
  • Greenwheels abonnement
  • OV-chipkaart of Greenwheels pas en pincode
  • rijbewijs
  • mobiele telefoon

1. Aanmelden en een Greenwheels abonnement afsluiten

Meld je aan via de website of de App van Greenwheels. Sluit vervolgens een abonnement af op basis van je gebruik. Dat kan al voor € 0,00 per maand. Hierna kun je je abonnement maandelijks aanpassen. Bij het afsluiten van je abonnement, ongeacht welk, betaal je éénmalig een borgsom. Dit bedrag krijg je terug als je je abonnement beëindigd.
Met je OV-chipkaart kun je je gratis inschrijven en daarna direct een auto reserveren. Heb je gekozen voor een Greenwheels kaart, dan betaal je voor de aanschaf hiervan en kun je pas reserveren als je de per post toegezonden kaart in je bezit hebt.

2. Een Greenwheels auto reserveren en ophalen

Zoek via de website een auto van je keuze bij jou in de buurt of bij een NS station en reserveer deze. Reserveren kan tot vlak voor je vertrek. Haal de auto op de door jou gereserveerde plek op. Inspecteer bij het ophalen de auto goed op schade. Mocht je schade ontdekken, meld dit dan voor je wegrijdt.

3. De Greenwheels deelauto openen en starten

Open de deur met de App (zie video 0.43) of door je OV-kaart of Greenwheels pas tegen de kaartlezer achter de voorruit te houden (zie video 0.46). Check voor je start of de auto ook aan de binnenkant schadevrij is en schoon.
Pak daarna de boardcomputer uit het dashboardkastje, voer je persoonlijke pincode in en trek de contactsleutel uit de boardcomputer.
Meld schade op tijd!
Controleer voor vertrek nog even hoeveel benzine er in de tank zit !

4. De Greenwheels auto weer terugbrengen

Parkeer bij terugkomst de auto op dezelfde plek, als waar je hem hebt opgehaald. Plaats de contactsleutel weer terug in de boardcomputer (zie video 1.05) en vergrendel de auto met de App, of door de OV-kaart of Greenwheelspas weer tegen de kaartlezer te houden. Hierna staat de deel auto weer gebruiksklaar voor een volgende gebruiker.
Zet je Greenwheels auto altijd terug op de juiste plek!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!