Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker MVisionDirect

MVisionDirect
Heeft 1 instructies gemaakt

Hoe lenzen indoen?

Hoe lenzen indoen?
Omschrijving

Ben je een beginnend contactlensdrager? Het inzetten van de lenzen kan in het begin een beetje eng lijken, maar je raakt er snel aan gewend. Onze video helpt je met de eerste stappen. Meer informatie op http://www.visiondirect.nl

Handleiding
Voorbereiding
Was en droog je handen voordat je de lenzen aanraakt. Begin elke keer met hetzelfde oog zodat je niet per ongeluk de verkeerde lens in het verkeerde oog doet.
Indien je snel last hebt van droge ogen, probeer dan eens of oogdruppels verlichting kunnen brengen. Wij hebben een groot aantal merken zoals de populaire Blink Contacts en Everclear oogdruppels in ons assortiment. Zorg er wel altijd voor dat de druppels geschikt zijn voor je lenzen en lees altijd de instructies voor gebruik.
Controleer je lenzen
Neem de lens voorzichtig uit de verpakking en plaats de lens op het topje van je vinger. Controleer eerst of de lens niet binnenstebuiten zit. De lens moet een mooi rond kommetje vormen. Staan de randen wat uit als bij een schoteltje, dan is de lens binnenstebuiten. Echter geen nood, met een paar druppels vloeistof keer je de lens zo om op je vinger. Gebruik nooit een gescheurde lens, ook al ben je aan je laatste paar toe.

1. Stap 1: neem met schone, droge, handen de contactlens voorzichtig uit de verpakking en op het topje van je wijsvinger.

Controleer eerst of de lens niet binnenstebuiten zit. De lens moet een mooi rond kommetje vormen. Staan de randen wat uit als bij een schoteltje, dan zit de lens binnenstebuiten.

2. Stap 2: duw je bovenste ooglid omhoog, trek je onderste ooglid naar beneden, en plaats de lens op je iris.

Hou je bovenste ooglid met twee vingers van de hand waar je niet mee schrijft stevig tegen je wenkbrouw aan. Duw nu je onderste ooglid met de middelvinger van je goede hand omlaag en plaats de lens met je wijsvinger voorzichtig op je oog.

3. Stap 3: kijk naar links, rechts, omhoog, en omlaag om de lens goed op zijn plaats te laten zitten.

Laat vervolgens voorzichtig de oogleden los en knijp je ogen even dicht.

4. Stap 4: herhaal dezelfde stappen voor het tweede oog.

Nu dat de eerste lens goed op zijn plaats zit, herhaal je dezelfde stappen voor het tweede oog. En dat is alles!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!