Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker meike

meike
Heeft 4 instructies gemaakt

Hoe kan ik met succes mijn auto verkopen? 3 basistips.

Hoe kan ik met succes mijn auto verkopen? 3 basistips.
Omschrijving

Heb jij je auto te koop staan en hebben de eerste kopers zich al aangediend? Dan is het handig om te weten hoe je als particulier snel en professioneel je auto kunt verkopen. In deze geschreven handleiding vind je handige tips & tricks, waarmee je jouw tweedehands auto op een overtuigende manier aan de man kunt brengen.

Handleiding
Benodigdheden
  • auto
  • autopapieren
  • instructieboekje
  • kentekenbewijs
  • keuringsrapport
  • onderhoudspapieren
  • accessoires

1. Hoe bereid ik mij voor?

Bepaal je verkoopcondities. Verkoopcondities zijn onder meer: de uiterste verkoopprijs, welke accessoires (bijv. navigatiesysteem) zijn wel en niet bij de koop inbegrepen en per wanneer de auto beschikbaar zal zijn. Zorg dat je alle benodigde papieren, zoals het kentekenbewijs, onderhoudspapieren, keuringsrapport en het instructieboekje klaarlegt. Parkeer je auto op een plek, waar hij goed zichtbaar is.
Zorg dat je de auto zodanig parkeert dat je potentiële koper de auto direct ziet staan zodra hij aan komt rijden, ongeacht van welke kant hij komt.
In plaats van zelf verkopen, kun je jouw auto ook veilig en snel verkopen via een verkoopsite als Autovendi. Je ontvangt van hen een gegarandeerd bod.

2. Ontvangst klant

Nadat je jezelf hebt voorgesteld, begin je met wat persoonlijke vragen (zoals "heeft u het makkelijk kunnen vinden", "was het druk op de weg" e.d.). Met een kort persoonlijk gesprek stel je de koper op zijn of haar gemak. Vervolgens loop je naar de auto en vertel je de specifieke eigenschappen van dit voertuig. Terwijl je rond de auto loopt, laat je de bijzonderheden zien.
De eerste indruk die de klant krijgt is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je vertrouwen schept.

3. De klant kennis laten maken met de auto

Laat de klant plaatsnemen op de bestuurdersplaats. Ga naast hem zitten en leg de bijzonderheden uit. Denk hierbij aan bijv. de airco, de air-bags, eventueel het navigatiesysteem en het verstellen van de stoel. Maak samen met de klant een proefrit. Daarna kun je over de prijs gaan praten.

Misschien ook interessant:
>> Onderhandelen bij het verkopen van je auto.
>> Verkoopprijs bepalen bij het verkopen van je auto.
>> Auto verkopen: fototips voor het maken van optimale foto's.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!