Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 351 instructies gemaakt

Leuke taartversiering maken voor een feesttaart of een Paastaart.

Omschrijving

Hoe je voor Pasen of een andere feestelijke gelegenheid een mooie gedecoreerde taart kunt maken, kun je leren in deze instructievideo. Na het maken van een ronde cake, de basis van deze taart, kun je aan de hand van de foto’s in de instructievideo de verschillende taartdecoratie maken. Of je een Paastaart wilt maken of een originele verjaardagstaart, je haalt het allemaal uit deze instructie. Zo kun je de taart vrolijk versieren met een paashaas, koe of biggetje. Niet alleen leuk dus als versiering op een taart voor het paasfeest, maar ook als feestelijke taartversiering voor andere gelegenheden. Onder de video vind je het geschreven recept met de ingrediënten voor de cake. Ook worden hier nog wat tips gegeven voor de taartdecoratie.

Handleiding
Benodigdheden
 • halfronde of ronde bakvorm
 • 250 g zachte boter
 • 250 g suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 4 eieren
 • 250 g bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 à 2 tl citroenrasp
 • zeef
 • beslagkom
 • houten lepel
 • mixer
 • voor de vulling:
 • aardbeienjam of aardbeienbavarois
 • lang kartelmes
 • spatel
 • voor de decoratie:
 • marsepein of fondant in de kleuren wit, roze, donkergrijs of zwart
 • voedingskleurstift zwart of bruin
 • satéprikker

1. Een ronde cake bakken, de basis

Vet een halfronde of ronde bakvorm in met boter of olie en bestrooi de vorm met wat bloem.

2. De boter met suiker romig kloppen

Roer in een grote kom de boter zacht. Voeg de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout toe en roer of mix alles tot een smeuïg mengsel.

3. De eieren toevoegen

Voeg, al roerende, één voor één de losgeklopte eieren toe aan het botermengsel. Blijf steeds goed roeren, totdat ieder ei helemaal is opgenomen.
Voeg het volgende ei pas toe als het voorgaande ei volledig is opgenomen!

4. De bloem toevoegen

Zeef de bloem met het bakpoeder bij het botermengsel en mix alles goed door elkaar tot een mooi glad en luchtig beslag. Mix of roer er tot slot de citroenrasp door.

5. De cake bakken

Vul de vorm met het deeg, schuif de vorm in de oven en bak de cake in een voorverwarmde oven op 160 graden in ca. 75 minuten gaar. Laat de cake ongeveer 5 tot 10 minuten afkoelen in de vorm. Stort daarna de cake op een taartrooster om verder af te koelen.
Strijk de bovenkant mooi glad, want hoe gladder de bovenkant, hoe beter je de versiering kunt aanbrengen!
Laat de cake altijd eerst even afkoelen in de vorm, voordat je hem gaat 'storten'!
Om te controleren of de cake goed gaar is, prik je met een satéprikker in het midden van de cake. Als er geen nat beslag aan de prikker blijft kleven, is de cake gaar. Zo wel, zet de cake dan nog 5 minuten terug in de oven en controleer daarna opnieuw.

6. De taart vullen

Snij de taart, iets onder het midden, horizontaal door en smeer er aardbeienjam of aardbeienbavarois tussen.
Op deze site staat ook de instructie 'Hoe kan ik taarten horizontaal doorsnijden om deze te vullen?'.

7. De taart bekleden

Maak het werkblad goed schoon en bestuif het met poedersuiker. Pak een stuk marsepein, kneed hiervan een soepele bal en rol de bal met een roller uit tot een grote plak van 2 à 3 mm dik. Vouw de plak marsepein mooi glad over de cake heen. Druk de marsepein goed aan en snij aan de onderkant van de taart de overtollige marsepein rondom weg.
Als je wat topping over de cake smeert, plakt de marsepein op de cake en blijft beter zitten.

8. Taart versieren met suikerparels

Trek met een satéprikker of de punt van een scherp mesje lijnen over de taart en versier de snijpunten met parels of bijvoorbeeld smarties of suikerbloempjes.

9. Een paashaas als versiering

Maak zoals getoond op de foto’s in de video (0.57 – 1.20) een paashaas van witte en roze marsepein of fondant. Gebruik voor de kop, snuit, tanden, oren, de voorpoten en de achterpoten de witte marsepein of fondant en voor de neus, tong en voetzolen de roze. Teken met een satéprikker of de punt van een scherp mesje de ogen en met een voedingskleurstift de wimperrand.
Witte marsepein kun je heel makkelijk kleuren met voedingskleurstof.

10. Een biggetje als versiering

Maak aan de hand van de foto’s in de video (1.20 – 1.27) een biggetje. Vorm van roze marsepein of fondant een kop, snuit, oortjes, lijf met staartje en 4 pootjes. Maak van witte marsepein de ogen met een pupil van grijze of zwarte marsepein.

11. Een koe als versiering

Maak volgens de foto’s in de video (1.28 – 1.37) van witte met grijze of zwarte marsepein of fondant de kop, hoorns, het lijf en de poten. Gebruik roze voor de snuit en de uiers en wit met roze voor de oren.

12. De beesten op de taart zetten

Als alle beesten zijn gemaakt, kunnen ze op de taart worden gezet. Versier de taart nog wat extra met een paar marsepeinen bloemetjes en een mooie gekleurde suikerrand langs de onderkant.
Voor Pasen kun je natuurlijk ook alleen de Paashaas gebruiken en andere versieringen toevoegen zoals eitjes en kuikentjes.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!