Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ventilatieland

Ventilatieland
Heeft 13 instructies gemaakt

Hoe sluit ik een spirobuis aan?

Omschrijving

In deze video wordt u uitgelegd hoe u eenvoudig spirobuizen op elkaar aan kunt sluiten met behulp van verschillende verbindingsstukken.

Handleiding
Benodigdheden
  • schroevendraaier of schroefmachine

1. Kies het benodigde hulpstuk en sluit deze aan op de spirobuis

Bocht
Plaats de bocht, die voorzien is van een SAFE- rubber afdichting, op de spirobuis. Door de diameter van de bocht af te stemmen op de diameter van de spirobuis en de rubber afdichting wordt een luchtdicht ventilatiekanaal gecreëerd.

Verbindingsmof
Moeten twee verbindingsstukken aan elkaar gekoppeld worden? Dan kun je gebruik maken van een zogenaamde verbindingsmof (eveneens voorzien van een rubber afdichting). Deze verbindingsmof klik je vast aan beide hulpstukken die je wil verbinden.

Verbindingsstuk
Om een gegalvaniseerde spirobuis te verlengen met een andere spirobuis, gebruik je een verbindingsstuk (koppelstuk) met rubberen SAFE afdichting. Klik het verbindingsstuk tussen twee spirobuizen om een lange spirobuis te realiseren.

Indien gewenst kun je de hulpstukken met zelfborende schroeven aan de spirobuis bevestigen. Dit is echter niet per se nodig, omdat de spirobuizen en hulpstukken naadloos en luchtdicht op elkaar aansluiten door de rubberen bevestigingen.

2. Bevestig de spirobuizen met beugels

Om een stevig ventilatiesysteem bestaande uit spirobuizen te krijgen, moet je voldoende beugels gebruiken. Voor optimale bescherming tegen geluidstrillingen wordt het gebruik van beugels met een rubberen inlage aangeraden.

Draai de schroeven van de beugels goed vast.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!