Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 336 instructies gemaakt

Car2go leenauto opladen: aankoppelen & afkoppelen.

Omschrijving

Car 2 Go is een elektrische leenauto die je in Amsterdam kunt huren. De auto staat vaak op een laadpunt. Voor gebruik moet je de leenauto eerst ontkoppelen. Als je de huurperiode wilt beëindigen en de accu is onder de 20%, dan moet je de Car2Go opladen aan een oplaadpaal. In deze instructievideo zie je hoe je de Car2Go leenauto moet ontkoppelen en aankoppelen. In de handleiding onder de video kun je alles nog eens rustig nalezen.

Handleiding

1. Car2Go leenauto ontkoppelen

Om de Car2Go leenauto te ontkoppelen van het laadpunt houd je je Car2Go membercard voor de sensor op het voorraam om de deur te ontgrendelen. In de auto toets je de pincode op het touchscreen in. De laadpas (boven het touchscreen) houd je voor het sloticoontje van de laadpaal. Als de laadpaal groen knippert, kun je de stekker eruit halen en de oplaadkabel opbergen in het speciale compartiment in de achterbak. Car2Go leenauto ontkoppelen
Het speciale oplaadkabelcompartiment bevindt zich in het onderste gedeelte van de achterklep zelf. Je opent de achterklep door het ruitgedeelte (het bovenste gedeelte van de achterklep) te openen.

2. Car2Go leenauto aankoppelen

Wil je de Car2Go leenauto op een laadpunt aankoppelen, haal dan eerst de sleutel uit het slot. Kies 'opladen' op het touchscreen. Neem de oplaadpas mee en pak de oplaadkabel. Sluit de oplaadkabel aan op de auto en het oplaadpunt,. Houd vervolgens de oplaadpas voor het sloticoontje van de oplaadpaal. Als het groene licht blauw wordt, is het opladen gestart.
Je dient de Car2Go leenauto opladen als de acculading onder de 20 % komt. Dit zie je op het touchscreen.
Check bij het opladen ook altijd of het licht van de auto bij de oplaadkabel rood is geworden. Je weet dan zeker dat het laden is gestart.
Sluit de oplaadkabel altijd eerst aan op de auto en daarna pas op de laadpaal.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!