Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Tuininspiratie

Tuininspiratie
Heeft 7 instructies gemaakt

Hoe kun je lavendel snoeien?

Hoe kun je lavendel snoeien?
Omschrijving

Lavendel snoeien? Veel mensen denken dat dit niet nodig is. Als je lavendel echter een paar jaar niet zou snoeien, wordt het een houterige struik. Door de lavendel jaarlijks in april en augustus te snoeien, blijft hij mooi groen. Hoe je dit moet doen zie je in de instructievideo met daaronder de beknopte geschreven handleiding. Zo kun je nog jaren genieten van een mooie, groen met paars bloeiende, lavendelstruik!

Handleiding

1. Snoeiperiode bepalen

Lavendel kent twee snoeiperiodes per jaar. De eerste snoeibeurt dient plaats te vinden in de eerste twee weken van april. Wordt de lavendel eerder gesnoeid? In dat geval kan de nachtvorst de lavendelplant beschadigen. Gebeurt het snoeien na half april dan wordt de groei nadelig beïnvloed.

2. Lavendel snoeien in april

Om te voorkomen dat de lavendel een houtigere struik wordt, wordt in april de lavendel tot 15 cm boven de grond terug gesnoeid.
De lavendel ziet er na het snoeien 'zielig' uit. Maak je geen zorgen. Binnen een paar weken worden er nieuwe scheuten gevormd. De scheuten vormen in de zomer bloemen.

3. Lavendel snoeien in augustus

Om in de winter te kunnen genieten van 'frisse' lavendel is het verstandig om in augustus de dode en uitgebloeide bloemstelen en stengeltopjes weg te knippen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!