Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 665 instructies gemaakt

Hoe werkt Google Analytics? Les 4: zoektermen.

Omschrijving

In deze reeks instructievideo's wordt meer uitleg gegeven over Google Analytics. In deze vierde les komen de zoektermen aan bod: de zoekwoorden waarop bezoekers via Google en andere zoekmachines op jouw site binnen komen. De dames van MamaMarketing tonen je welke statistieken over je zoektermen je via Google Analytics kunt achterhalen en waar je welke gegevens terug kunt vinden. Net een account aangemaakt? Dan is dit een goede les om mee te beginnen!
In de handleiding onder deze video kun je de informatie nog eens teruglezen en worden eventuele wijzigingen die inmiddels zijn doorgevoerd in de nieuwe versie van Google Analytics en functies die dus afwijkend zijn van de informatie binnen deze video, toegelicht.

Handleiding
Doordat er steeds veel wijzigt binnen de interface van Google Analytics, kan het zijn dat jouw dashboard er iets anders uitziet dan hier vertoond. Alle besproken functies kun je gewoon terugvinden. Schakel bijvoorbeeld even tussen de homepage en standaardrapporten (in de oranje balk bovenin) om de verschillende functies in het linker menu te ontdekken.

1. Organisch zoekverkeer

Ga naar 'Verkeersbronnen > Bronnen > Zoeken > Organisch' om een overzicht te krijgen van de zoektermen waarop bezoekers op jouw site binnen komen. Je krijgt een grafiek te zien van het organisch zoekverkeer. Onder deze grafiek staat een overzicht van de zoekwoorden die internetgebruikers hebben ingevoerd in een zoekmachine en die erin hebben geresulteerd dat ze -via de zoekresultaten- op jouw site terecht zijn gekomen.
Zijn er woorden waarop je graag gevonden wilt worden? Schrijf dan teksten voor je site waarin je dit woord opneemt of ga op dit woord adverteren binnen Google Adwords.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!