Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 668 instructies gemaakt

Hoe werkt Google Analytics? Les 3: verkeersbronnen.

Omschrijving

In deze reeks instructievideo's wordt meer uitleg gegeven over Google Analytics. In deze derde les komen de verkeersbronnen, en specifiek het verwijzingsverkeer aan bod. De dames van MamaMarketing tonen je welke statistieken over je verkeersbronnen je via Google Analytics kunt achterhalen en waar je welke gegevens terug kunt vinden. Net een account aangemaakt? Dan is dit een goede les om mee te starten!
In de handleiding onder deze video kun je de informatie nog eens teruglezen en worden eventuele wijzigingen die inmiddels zijn doorgevoerd in Google Analytics en functies die dus afwijkend zijn van de informatie binnen deze video, toegelicht.

Handleiding
Doordat er steeds veel wijzigt binnen de interface van Google Analytics, kan het zijn dat jouw dashboard er iets anders uitziet dan hier vertoond. Alle besproken functies kun je gewoon terugvinden. Schakel bijvoorbeeld even tussen de homepage en standaardrapporten (in de oranje balk bovenin) om de verschillende functies in het linker menu te ontdekken.

1. Verkeersbronnen

Om je verkeersbronnen te bekijken ga je in het linkermenu naar 'Verkeersbronnen > Bronnen'. Verkeersbronnen

2. Verwijzend verkeer

Klik onder 'Bronnen' vervolgens op 'Verwijzend verkeer'. Je krijgt nu een grafiek te zien van bezoekers die via links op andere sites op jouw website terecht zijn gekomen. Onder de grafiek vind je een overzicht van de bronnen, oftewel: de websites die refereren naar jouw site.
Door link-ruil kun je met de beheerder van een andere website afspreken dat je beiden een link van elkaars website op je eigen website plaatst. Dit kan bijdragen in een hogere ranking binnen de organische zoekresultaten van Google.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!