Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 692 instructies gemaakt

Hoe werkt Google Analytics? Les 2: bezoekers.

Omschrijving

In deze reeks instructievideo's wordt meer uitleg gegeven over Google Analytics. In deze tweede les komt de bezoekersstroom waaronder de bezoekersaantallen, de gemiddelde bezoekersduur etc. aan bod. De dames van MamaMarketing tonen je welke statistieken over je bezoekersstroom je via Google Analytics kunt achterhalen en waar je welke gegevens terug kunt vinden. Net een account aangemaakt? Dan is dit een goede les om mee te starten!
In de handleiding onder deze video kun je de informatie nog eens teruglezen en worden eventuele wijzigingen die inmiddels zijn doorgevoerd in Google Analytics en functies die dus afwijkend zijn van de informatie binnen deze video, toegelicht.

Handleiding
Doordat er steeds veel wijzigt binnen de interface van Google Analytics, kan het zijn dat jouw dashboard er iets anders uitziet dan hier vertoond. Alle besproken functies kun je gewoon terugvinden. Schakel bijvoorbeeld even tussen de homepage en standaardrapporten (in de oranje balk bovenin) om de verschillende functies in het linker menu te ontdekken.

1. Bezoekersstroom

Ga in het linkermenu naar 'Doelgroep > Overzicht' om je bezoekersaantallen te bekijken. Rechtsboven de grafiek kun je de instellingen wijzigen en je bezoekersstroom per uur / dag / week / maand analyseren. Bezoekersstroom

2. Demografische gegevens

Voor meer informatie over de demografie en de regio waar je bezoekers vandaan komen, ga je naar 'Bezoekers > Demografie > Locatie'. Je krijgt nu een wereldkaart te zien. Klik op Nederland om meer informatie te krijgen over je Nederlandse bezoekers.
Aan de hand van de demografische gegevens, kun je nagaan welke regio interessant is voor jou om te adverteren. Je kunt ook je campagnes afstemmen op de mate van bekendheid binnen een bepaalde regio.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!