Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 695 instructies gemaakt

Hoe kun je een ov week- of weekendabonnement aanvragen?

Hoe kun je een ov week- of weekendabonnement aanvragen?
Omschrijving

Je gaat studeren en dat zorgt voor enige verandering in je leven. Zo krijg je te maken met een ov jaarkaart waarmee je gratis kunt reizen. Maar hoe werkt zo'n ov chipkaart voor studenten nou eigenlijk en hoe vraag je die aan? We leggen in de onderstaande handleiding uit hoe je een ov jaarkaart kunt opladen met jouw abonnement en hoe je een weekabonnement kunt omzetten naar een weekendabonnement.

Handleiding

1. Wat is een studentenreisproduct?

Als je recht hebt op studiefinanciering, mag je met het studentenreisproduct gratis reizen met het openbaar vervoer door heel Nederland. Dit studentenproduct kun je laden op een persoonlijke OV-chipkaart.

2. Waar kan ik een abonnement aanvragen?

Als je recht hebt op studiefinanciering, heb je automatisch ook recht op het studentenreisproduct. Hiervoor moet je een persoonlijke OV-chipkaart hebben. Je kunt dit product op je persoonlijke OV-chipkaart zetten vanaf de vijftiende van de maand voordat je studiefinanciering ingaat. Het activeren doe je bij een ophaalautomaat bij jou in de buurt.

3. Hoe kan ik mijn abonnement activeren?

Ga naar een ophaalautomaat bij jou in de buurt. Steek je persoonlijke OV-chipkaart in de automaat. In je beeldscherm verschijnen meerdere functies waaruit je kunt kiezen. Kies voor 'ophalen bestelling' en wacht tot je bestelling is bijgeschreven. Nu heb je een studentenabonnement waarmee je doordeweeks gratis kunt reizen van maandag 04.00 uur tot zaterdag 04.00 uur.

4. Hoe kan ik mijn weekabonnement omzetten naar een weekendabonnement?

Om een week/weekendwissel te doen, log je in op www.duo.nl. De wissel staat na drie tot vijf werkdagen voor je klaar in de ophaalautomaten. Let wel op dat er een aantal voorwaarden zijn waar je aan moet voldoen om je product te kunnen wisselen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies