Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 354 instructies gemaakt

Hoe kun je een pittige wortelsoep maken?

Omschrijving

Met worteltjes, champignons en kipreepjes kun je snel en makkelijk een heerlijke soep koken. Wat sambal geeft het gerecht een pittige smaak. Geserveerd met brood is de soep een volledige en gezonde maaltijd, maar ook als lunchgerecht is deze soep van peentjes erg lekker. Hoe je dit gerecht maakt kun je zien in de instructievideo. In de geschreven handleiding staan de ingrediënten vermeld en wordt het recept nog een keer herhaald.

Handleiding
Benodigdheden
  • voor 2 à 3 personen:
  • ca. 3 el olie
  • 1 ui
  • 1 tl sambal
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1/2 l water
  • 300 gr worteltjes
  • bosje peterselie
  • 2 el crème fraiche
  • 200 gr champignons
  • 125 gr gerookte kipreepjes
  • peper en zout

1. De ui fruiten

Pel en snipper de ui. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui drie minuten, al roerende, in de hete olie.

2. De sambal toevoegen

Voeg 1 theelepel sambal toe, roer de sambal door de ui en laat dit, terwijl je blijft roeren, nog twee minuten fruiten.

3. De bouillon toevoegen

Los het bouillonblokje op in een ½ liter gekookt, heet water en giet de bouillon in de pan bij de uitjes.

4. De wortels toevoegen

Snijd de wortels in stukken en doe ze in de pan. Roer alles goed door, doe het deksel op de pan en breng de soep aan de kook.

5. De peterselie toevoegen

Snijd de peterselie fijn. Draai, zodra het water kookt, het vuur laag en voeg de peterselie toe aan de soep. Daarna even doorroeren.

6. De soep koken

Laat met het deksel op de pan de soep 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de wortelen gaar zijn.

7. De soep pureren

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer totdat deze volledig glad is.
Als je geen mixer hebt wrijf dan de soep tweemaal door een zeef.

8. De crème fraiche toevoegen

Schep de crème fraiche in een schaaltje en doe er twee eetlepels van de soep bij. Roer dit goed door elkaar tot een luchtig geheel en doe dit bij de soep.

9. De champignons toevoegen

Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe aan de soep.

10. De kip toevoegen

Voeg ook de gerookte kipreepjes toe en roer de soep goed door. Breng alles op smaak met peper en zout en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
Let op! Dit wijkt af van hetgeen in het filmpje wordt vermeld!

11. De soep laten afkoelen

Neem de pan van het vuur en laat de soep nog 5 minuten staan om een beetje af te koelen.

12. De soep serveren

Schep de soep in een bord of kom en garneer dit met een toefje crème fraiche en wat gehakte peterselie.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!