Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Lisanne

Lisanne
Heeft 56 instructies gemaakt

Waar moet je op letten bij de bezichtiging van een huis?

Waar moet je op letten bij de bezichtiging van een huis?
Omschrijving

Bij een bezichtiging van een huis heb je als koper vaak de neiging om op alle aspecten te letten en overal aandacht aan te geven. In deze instructievideo leer je hoe je onderscheid kunt maken tussen de aspecten en hoe je een bezichtiging eenvoudig kunt houden. Bekijk de handleiding eronder om de stappen nog eens na te lezen. Bron: NVMmakelaar

Handleiding

1. Hou het eenvoudig

Let eerst op hoofdaspecten van een huis en vooral niet op de details. Als je binnen komt lopen moet het huis voelen als een jas die lekker zit.

2. Let op onveranderlijke aspecten

De ligging. Is het een middenwoning, een hoekwoning of een vrijstaande woning. Is het een appartement, een eengezinswoning of een maisonette. Dit zijn allemaal zaken die je niet kunt veranderen. De plaats waarin het huis staat is ook van groot belang. Hoe is de afstand tot voorzieningen en tot het werk? Maak van te voren keuzes over de plaats waar je wilt wonen. Let ook op de bruikbaarheid, de zonligging, de grootte van de tuin en de inhoud van het huis.

3. Bouwjaar & isolatie

Het bouwjaar van een huis is natuurlijk niet onbelangrijk evenals de isolatievoorzieningen die er zijn. Hoe ziet de badkamer van het huis eruit? Bedenk als koper dat de badkamer elke vijftien jaar afgeschreven is en vervangen moet worden.

4. Hoofdlijnen

Alles in het interieur wat je niet aanstaat kun je aanpassen aan je eigen wensen en is te compenseren met een investering. Let eerst op de hoofdlijnen, niet teveel op details zoals bijvoorbeeld lichtschakelaars.

5. Voorzichtig met koopsignalen

Geef niet te nadrukkelijk koopsignalen af. Als een huis je bevalt en je bent enthousiast, ga dan eerst rustig naar huis. Praat erover en denk erover na. Als je nou echt geïnteresseerd bent, bel dan een makelaar op die je kan assisteren bij een eventuele aankoop. Laat je in deze markt vergezellen door een deskundige makelaar die de markt kent, de woningen kent en op de hoogte is van gebreken.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!