Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker appril

appril
Heeft 10 instructies gemaakt

Hoe werkt de Koningsdag App?

Omschrijving

Koningsdag komt er weer aan, maar wat is er te doen? Gelukkig is er een handige app die je helpt bij het kiezen van de leukste feestjes tijdens Koningsdag en -nacht. De app geeft je een overzicht van alle feesten door heel Nederland en per feest kun je zien wat voor muziek er gedraaid wordt. Daarnaast helpt de app je ook nog met het vinden van de locatie. En mocht je de weersverwachting en de vertrektijden van je trein nog even willen checken of wil je het Wilhelmus meezingen? Dan kan dat ook! In deze instructievideo krijg je een impressie van de inhoud ervan. In de handleiding eronder kun je de stappen en functies nog eens nalezen.

Handleiding

1. Openen app

Als je de app opent, krijg je eerst een melding om te synchroniseren. Dit kun je doen, zodat je de evenementenlijst offline kunt zien. Druk op 'Sync'.

2. Zoek feest

Je krijgt een overzicht te zien met de kaart van Nederland waar diverse oranje kroontjes op staan. Dit zijn de feesten die je kunt bezoeken op koninginnedag en -nacht. Je kunt de kaart ook weergeven in satellietbeeld door te klikken op de 'S' op je beeldscherm.

3. Feest selecteren

Als je op een van de icoontjes met de oranje kroontjes gaat staan krijg je een de naam en de locatie van het feest te zien. Klik op het feest voor de details. Je ziet hier de aanvang en de tijdsduur van het feest en de muziekstijlen die gedraaid worden. Vervolgens klik je op 'directions' en je ziet een pagina verschijnen op het internet waar je de route kunt uitstippelen om bij het feest te komen. Hier kun je aangeven of je per auto, openbaar vervoer of te voet komt. Verder kun je de tweets over dit feest lezen en onderin het scherm kun je de algemene tweets over koninginnedag bekijken.

4. Wilhelmus & Foto's

Onderin het scherm klik je op het middelste icoontje 'anthem'. Hier vind je het Wilhelmus inclusief de songtekst. Onder het icoontje aan de rechterkant met 'Pictures' vind je foto's van koninginnedag.

5. More

Onderin het scherm klik je op 'More' voor filmpjes, buienradar, trein informatie, meer apps en meer informatie over de app.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!