Vergeten?

Inloggen met je Facebook

Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

Hoe kun je je schaatstechniek verbeteren? De juiste houding.

  • 4 jaar en 4 maanden geleden
  • 9876 keer bekeken
  • Waardering
    1

Omschrijving

Een goede schaatstechniek kun je leren. Ook voor een gevorderde schaatser is techniek belangrijk om bij het schaatsen optimaal te presteren. Enkele belangrijke schaatstechnieken zijn onder meer bijhaal, balans, afzet, timing, plaatsing en houding. Zeker als je schaatsen al weer langere tijd in het vet liggen is het handig de schaatslessen weer even op te halen voordat je het ijs opgaat. In deze instructievideo wordt met duidelijke beelden in het kort de juiste schaatshouding getoond. In de geschreven handleiding kun je de belangrijkste punten beknopt nalezen. Op naar die elfstedentocht!
Bron: DuosportTube

Handleiding (afdrukken)

1. De juiste houding

Voor de houding geldt over het algemeen hoe dieper en kleiner, hoe beter. Hierbij wordt gekeken naar de hoeken van enkel, knie en heup. De rug is bol, het bekken gekanteld, de knieën naar voren en het hoofd naar beneden.

Om met kleinere hoeken goed te kunnen schaatsen is een toename in kracht en lenigheid nodig!

Als je in andere hoeken schaatst dan dat je gewend bent, zal hierdoor je timing veranderen.

Wist je dit?

Het risico een hersenschudding op te lopen met schaatsen, is veel groter dan bij inlineskaten of rolschaatsen. Dat komt volgens de onderzoekers waarschijnlijk door de manier waarop mensen vallen; door de gladheid van het ijs en een andere beweging om de val te breken, is de kans groter dat iemand met zijn of haar hoofd het ijs raakt. Mede door het grote aantal ongeoefende schaatsers is het aantal mensen dat gewond raakt op het ijs, een stuk groter dan bij andere sporten. Traumachirurg Wietse Zuidema en student geneeskunde Job Schimmer van het VUmc Amsterdam pleiten daarom in een opinieartikel op de site van Medisch Contact voor het dragen van een helm op de ijsbaan. Bron: telegraaf.nl

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!

Deze instructie melden als ongepast