Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hans

Hans
Heeft 70 instructies gemaakt

Hoe kun je een zuurkoolschotel bereiden met kerrie zuurkool en kip?

Omschrijving

Zuurkoolschotel met kip, weer eens wat anders dan stamppot zuurkool. Zo’n zuurkoolschotel is een heerlijk en gezond wintergerecht. Zuurkool bevat veel vitamine C en ook vitamine B en ijzer. Hoe je zuurkoolschotel met kerrie zuurkool en kip kunt bereiden, laat chefkok John Hermans zien in deze instructievideo. Daarnaast kun je het recept en de ingrediënten ook vinden in de handleiding die onder de video staat. Wel zo makkelijk!
Bron: kramerskrautboy

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 4 personen:
  • 4 kippenbouten of kipfilet
  • 2 zakjes uitgelekte (kerrie) zuurkool
  • 2 bakjes à 100 g groene curry pasta
  • 2 l kippenbouillon van 4 bouillonblokjes
  • 1 paksoi
  • 1/2 chinese kool
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 200 g geraspte kaas
  • 1,5 dl melk
  • 40 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
Als je geen kerrie zuurkool kunt vinden, koop dan gewone zuurkool en roer hier een kerriesaus doorheen of een paar lepels kerriepoeder.

1. De aardappelpuree maken

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze gaar. Giet de gare aardappelen af, doe ze terug in de pan en stamp ze fijn. Voeg vervolgens de hete melk en de boter toe en klop de puree met een mixer of garde luchtig.

2. De kippenbouten gaar koken

Breng 2 liter water aan de kook en los de bouillonblokjes op in het kokende water. Doe er ¾ van de currypasta bij en de kippenbouten. Kook de kippenbouten gaar in de bouillon.
Je kunt ook kipfilet nemen of kipfiletblokjes. Deze laatste kun je direkt in de pan gaar roerbakken.

3. Het vlees licht aanbraden

Haal het vlees van de bouten en verdeel het in stukjes. Verwarm de olie in een pan en braad het vlees hierin licht aan.

4. De kool erbij doen

Doe, als het vlees knapperig is, de paksoi en de chinese kool erbij en roerbak de kool kort mee. Schep de overgebleven currypasta erbij en laat alles nog even garen, waarbij je de pan goed omschudt.
De pan goed omschudden, zodat de kip niet aan de pan blijft vastplakken!
Zorg dat de kool knapperig blijft!

5. De schotel in lagen opbouwen

Schep in een ovenvaste schaal een laag aardappelpuree, dan de kerrie zuurkool met daarop het mengsel van kip en kool en dek dit af met weer een laag aardappelpuree. Strooi er vervolgens een dikke laag geraspte kaas over.
Verdeel de puree gelijkmatig, zodat alles goed is afgedekt.

6. De schotel bruin laten worden

Schuif de schaal in een voorverwarmde oven op180 graden en laat in 30 minuten de bovenkant mooi lichtbruin worden.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!