Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Recept: Oud-Hollandse, ouderwetse appelbeignets maken van zelfgemaakt beslag.

Recept: Oud-Hollandse, ouderwetse appelbeignets maken van zelfgemaakt beslag.
Omschrijving

Wil je zelf Oud-Hollandse, ambachtelijke appelbeignets bakken van zelfgemaakt beslag met bier of zonder bier? In deze instructie wordt het recept en de bereidingswijze prijsgegeven. Zodat je met Oudejaarsavond naast de oliebollen en andere lekkernijen kunt genieten van heerlijke, zelfgemaakte appelbeignets. Want wat is er nou lekkerder?
Veel plezier met het bakken van de beignets en een fijne jaarwisseling alvast!

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor vier personen:
  • 2 (scharrel)eieren
  • 300 ml melk - of 150 ml melk en 150 ml bier
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 appels (elstar of goudrenet)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 50 gram suiker en / of poedersuiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • Keukenpapier
  • Frituurpan
  • Zonnebloemolie of arachide-olie (voor het frituren)
  • Optioneel:
  • Appelboor

1. Beslag maken

Neem een beslagkom. Klop hierin de eieren los met 50 ml melk. Voeg daarna in gedeelten het zelfrijzend bakmeel toe. Roer het geheel tot een glad beslag. Voeg vervolgens al roerend de rest van de melk toe - of het mengsel van melk en bier.

2. Appels schillen

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels nu in plakken van ongeveer één centimeter dik en besprenkel de appelplakken met citroen.

3. Olie verhitten

Verhit de frituurolie tot 180°C. Neem nu een vork, prik er een appelplak aan en haal deze door het beslag. Laat de appelplak voorzichtig in de hete olie glijden.

4. Appelplakken frituren

Frituur de appelplakken totdat ze goudbruin kleuren. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Keer de appelbeignets tijdens het frituren met een lepel of vork voorzichtig één keer om.

5. Appelbeignets opdienen

Zijn de appelbeignets klaar? Haal ze dan met een vork uit de olie. Leg ze in een vergiet die je hebt bekleed met keukenpapier en laat ze goed uitlekken.
Tenslotte kun je de suiker met kaneelpoeder mengen en de appelbeignets hiermee bestrooien. Je kunt ook alleen poedersuiker over de appelbeignets strooien of een mengsel maken van kaneel en poedersuiker. Maar net wat je zelf lekker vindt!

Gebruik ook eens ananasschijven in plaats van de appels.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!