Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Hoe kun je een 3D kerstster knutselen als decoratie of voor in de kerstboom?

Omschrijving

Zelf je kerstdecoratie knutselen? Dat is best makkelijk! Bekijk deze instructievideo om te zien hoe je zelf een mooie 3D kerstster kunt maken. Leuk om met de kinderen te doen of gewoon zelf om het huis of de kersttafel mee te decoreren. Veel plezier met het knutselen van de ster! En een fijne kerst alvast.

Handleiding
Benodigdheden
  • Schaar
  • Stevig papier of dun karton
  • Potlood
  • Liniaal
  • Geodriehoek
  • nietmachine

1. Het papier knippen

Verdeel het papier onder in zes vierkanten van negen bij negen centimeter. Knip daarna de vierkantjes uit en zorg ervoor dat ze even groot zijn.

2. Het papier vouwen

Vouw het papier diagonaal zoals aangegeven in de video en breng markeringen aan op één, twee en drie centimeter van de lange zijden.

3. Papier inknippen

Knip nu de lijnen net voor de dubbele vouw. Het is belangrijk dat je de vouw niet volledig doorknipt.

4. Arm kerstster plakken

Vouw het vierkantje open en vouw de twee puntjes van het middelste vierkantje met een plakbandje aan elkaar vast. Draai het werkje daarna om en plak aan die kant de twee punten van het volgende vierkantje vast. Draai opnieuw om en ga zo door tot alle vier de vierkantjes vast zitten. Maak op deze manier zes 'armen' voor je 3d kerstster.

5. Nieten van de armen

Niet de armen van je kerstster per drie armen samen (aan de punten) aan elkaar. De twee halve kerststerren kun je nu vervolgens ook aan elkaar nieten in het midden en... klaar is je 3d kerstster!

Je kunt de kerstster aan een touwtje in de kerstboom hangen of gewoon als leuke kerstdecoratie gebruiken voor het raam of aan de muur.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!