Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hans

Hans
Heeft 78 instructies gemaakt

Recept: zelf aardbeien-roomijs maken. Erg lekker!

Omschrijving

Roomijs maken van verse vruchten of diepvries fruit en gewoon in de diepvries van je koelkast? Zelf ijs maken is makkelijker dan je denkt - en vooral erg lekker! Wil je zelfgemaakt ijs serveren als feestelijke afsluiting van een diner of bijvoorbeeld als zomers tussendoortje? In deze instructievideo leer je stapsgewijs hoe je dit kunt doen. Het recept en de ingrediënten voor het maken van het roomijs vind je terug in de geschreven handleiding onder de video.

Handleiding
Benodigdheden
  • 1 pond aardbeien of ander zacht fruit, vers of diepvries
  • 3 eierdooiers
  • 250 ml slagroom geklopt (indien gewenst mag dit meer zijn)
  • het sap van 1/2 citroen of 1 hele limoen
  • 400 ml water
  • 1 kilo kristalsuiker (of minder naar smaak)
  • maatbeker
  • blender of mixer

1. De suikersiroop maken

Breng 400 ml water aan de kook samen met de suiker. Laat dit onder af en toe roeren 5 tot 10 minuten doorkoken tot een suikersiroop. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.

2. De vruchtenmoes maken

Doe de siroop samen met alle andere ingrediënten in een blender en shake dit tot een superfijne moes.

Je kunt natuurlijk ook een handmixer gebruiken om alles fijn te pureren.

In plaats van aardbeien kun je ook ander zacht fruit gebruiken.

Als je diepvriesfruit gebruikt laat dit dan even uitlekken!

3. De moes hard laten worden

Doe het mengsel in een vriesbakje en zet het in de vriezer. Laat de moes een uur of langer in de vriezer staan, afhankelijk van hoe hard je het ijs wilt hebben.

Je kunt het ijs natuurlijk ook in een ijsmachine maken.

Serveer het ijs met slagroom en/of aarbeiensaus en garneer het geheel met een paar achtergehouden vruchten.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!