Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Hoe moet je kruidnoten (pepernoten) bakken? Een Sinterklaasrecept.

Omschrijving

Kruidnoten vermengd met suikergoed is het traditionele Sinterklaas strooigoed. Kruidnoten en pepernoten zijn lekkernijen die vaak met elkaar worden verward. Pepernoten zijn zachter dan kruidnoten en worden van hetzelfde deeg gemaakt als taai-taai. Omdat kruidnoten met speculaaskruiden worden gemaakt smaken ze als speculaas. Ze zijn makkelijk te maken en snel klaar. Pepernoten bakken is leuk voor jong en oud, dus bekijk snel de instructievideo en dan… aan de slag. Veel plezier!

Handleiding
Benodigdheden
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 25 g boter
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 2 eetlepels melk

1. Het deeg maken

- Doe het bakmeel met de basterdsuiker in een kom en roer dit goed door elkaar.
- Snijd de boter in stukjes en doe deze bij het meel in de kom.
- Doe de melk en de speculaaskruiden erbij en kneed alles tot deeg.

2. De kruidnoten (pepernoten) maken

- Leg bakpapier op de bakplaat of vet deze in met boter.
- Draai van het deeg balletjes ter grootte van een knikker.
- Druk de onderkant een beetje plat en leg ze op de bakplaat.

3. De kruidnoten (pepernoten) bakken

- Bak de kruidnoten in een voorverwarmde oven op 175 graden in 30-40 minuten bruin en knapperig.
- Laat de kruidnoten afkoelen en hard worden.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!