Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Hoe kun je roerei met verse roomkaas en rucola salade maken?

Omschrijving

Roerei met salade, voor een lekkere lunch/brunch of een snelle en makkelijke hoofdmaaltijd. Aan jou de keuze.

Bron: boschhuishoud

Handleiding
Benodigdheden
  • 2 eieren
  • 1 rode paprika
  • 200 g champignons
  • 1 dl melk
  • 100 g verse roomkaas
  • zakje rucola
  • azijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 koekenpannen

1. De eieren breken

Doe de eieren in een schaal. Kluts de eieren, voeg de melk toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Breek de eieren één voor één open in een apart schaaltje. Mocht een ei dan niet goed zijn, hoef je niet alle eieren weg te gooien.

2. De paprika snijden

Snij de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij daarna de paprika in blokjes.

3. De champignons bakken

Snij de champignons in plakjes. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons hierin mooi bruin. Voeg de paprika toe en roerbak deze even mee.

4. Het roerei maken

Smelt wat boter in een koekenpan. Giet het eimengsel erbij en blijf roeren tot het ei nog net niet helemaal gestold is, maar nog een klein beetje vochtig. Roer de roomkaas door het roerei.

5. De rucola salade bereiden

Maak een eenvoudige dressing van azijn, olijfolie, peper en zout. Doe de rucola in een schaal, giet de dressing erover en schep deze door de sla.

Serveer het ei en de salade met brood met boter en zout.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!