Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 298 instructies gemaakt

Hoe moet je het Italiaanse lunchgerecht pasta Carbonara bereiden?

Omschrijving

Pasta carbonara is een erg lekker Italiaans lunchgerecht of bijgerecht. Als je de video bekijkt en de instructies volgt leer je hoe je dit gerecht zelf makkelijk en snel kunt maken.

Bron:

Handleiding
Benodigdheden
  • Ingrediënten voor 3 personen:
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram gerookte spek
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 60 ml room
  • verse peterselie
  • 3 eidooiers
  • 300 gr pasta

1. Het snijden van de groente en het spek

Hak de knoflook en snijd het sjalotje fijn. Snijd het gerookte spek in fijne reepjes of blokjes en hak de peterselie fijn. Scheid het eigeel van het eiwit.

Natuurlijk kun je ook kant en klare spekblokjes of reepjes kopen.

2. Het maken van het kaas-ei-room mengsel

Giet de room bij het eigeel en klop dit goed dooréén. Roer de kaas door het ei-room mengsel en voeg zout en peper naar smaak toe.

3. Het bakken van de spekjes

Doe de spekjes met het sjalotje en de knoflook samen in een pan en bak het spek zachtjes uit.

4. De spaghetti koken

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Giet de pasta af en doe de spaghetti in de pan bij het spek met de ui en de knoflook.

5. Het kaas-ei-room mengsel toevoegen

Zet het vuur uit en voeg het eimengsel aan de spaghetti toe. Alles goed doorroeren, vervolgens de peterselie toevoegen en nog een keer doorroeren.

6. Het serveren van de spaghetti Carbonara

Doe de pasta in een schaal en de spaghetti Carbonara is klaar om op te dienen. Eventueel serveren met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!