Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Koopmans

Koopmans
Heeft 13 instructies gemaakt

Hoe kun je lekkere hartige taarten bakken?

Omschrijving

Deze video laat zien hoe je je gasten snel en makkelijk met een heerlijke, hartige taart kunt verrassen.

Bron: Koopmans

Handleiding
Benodigdheden
  • 1 pak Koopman mix voor hartige taarten
  • 50 gr boter op kamertemperatuur
  • 50 ml water
  • mixer
  • beslagkom
  • plastic folie
  • ingrediënten voor een vulling naar keuze
  • geraspte kaas
  • zakje kant en klaar saus of
  • 3 eieren met wat koffiemelk
  • peper en zout

1. Het maken van het deeg

Voeg aan een pak mix voor hartige taarten, 50 gram boter en 50 ml water toe. Maak met behulp van een mixer hiervan een soepel deeg.

2. Het rijzen van het deeg

Kneed met de hand het deeg tot één geheel in de vorm van een bal. Leg de bal deeg terug in de beslagkom en dek deze af met plastic folie. Laat het deeg 10 minuten bij kamertemperatuur rusten.

3. De vorm bekleden met het deeg

Bekleed met een dunne laag deeg een ingevette pie- of springvorm van 24 cm doorsnee. Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het deeg droog blijft en goed gaar wordt. Eventueel kun je ook iets paneermeel over de deegbodem strooien.

4. Een vulling van spekblokjes, champignons, ham en gesnipperde ui

Bak in een beetje olie wat spekblokje met een gesnipperde ui. Voeg blokjes ham en champignons toe en laat die even meebakken. Voeg naar smaak wat kruiden, zout en peper toe.
Giet het vocht uit de pan en verdeel de vulling over de bodem. Strooi er 100 gram geraspte kaas over. Giet een (kaas)saus over de vulling en bestrooi het geheel met nog iets kaas.

5. Een vulling van broccoli met kaas en zalm

Kook kleine roosjes broccoli 5 minuten in weinig water met wat zout. Laat de broccoli goed uitlekken. Leg plakjes kaas op de deegbodem. Verdeel hierover de broccoli, zalmsnippers en verkruimelde plakjes kaas. Klop 3 eieren los met wat koffieroom, zout en peper en giet dit eimengsel over de groente.

Je kunt de taart vullen met allerlei ingrediënten naar keuze. Wees creatief en creëer een hartige taart naar eigen recept.

6. Het bakken van de taart

Bak de taart met de vulling 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (gasovenstand 4-5) gaar en bruin.

Als je de taart goed laat afkoelen en daarna omwikkelt met folie, kun je hem ook invriezen.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!