Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 63 instructies gemaakt

Hoe kan ik groente julienne (in luciferreepjes) snijden?

Omschrijving

Julienne is een belangrijke snijtechniek waarmee je groente, aardappels of knollen in lange, luciferdunne reepjes snijdt. Aan de hand van deze instructievideo heb je de snijtechniek in een handomdraai onder de knie. Zo sta jij in het vervolg als een professionele kok in de keuken.

Handleiding
Benodigdheden
  • Groente, aardappels of knollen
  • Scherp koksmes

1. Voorbeeld julienne-snijden met een wortel

Eerst de bovenkant van de wortel snijden. Snij dan een blok van ongeveer 5 centimeter en snij de zijkanten van de wortel. Snij het blok over de lengte in dunne plakken. Leg deze plakken op elkaar en snij daar dunne reepjes van. Je kunt deze gebruiken in soep, salades of als garnituur.

Pas op dat je je niet in je vingers snijd! Vouw de bovenkant van je vingers naar binnen, en houd het mes tijdens het snijden tegen de knokkels van je hand.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!