Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 63 instructies gemaakt

Hoe kun je groente brunoise (in blokjes) snijden?

Omschrijving

Brunoise is een culinaire vakterm voor alles wat eetbaar is en in blokjes gesneden wordt. 'Couper en brunoise' betekent: in blokjes snijden. In deze instructievideo wordt een korte uitleg gegeven over de brunoise-snijtechniek. Zo kun jij in het vervolg op een professionele manier je groente snijden en verwerken in een recept!
In de handleiding hieronder kun je de uitleg en benodigdheden teruglezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • Groente
  • Scherp koksmes

1. voorwerk

Snij de uiteinden van de groente af. Snij nu een stuk van de groente af van ongeveer 5 centimeter en snijd daar de zijkanten van af.

Pas op dat je je niet in je vingers snijd! Vouw de bovenkant van je vingers naar binnen en hou tijdens het snijden het mes langs je knokkels van je hand.

2. Lengte

Eerst snij je nu mooie plakken van de groente in de lengte van ongeveer 1/2 centimeter dik. Stapel deze op elkaar en snij er nu dunne reepjes van.

3. Dobbelsteentjes

Dan een kwartslag draaien en snij de groente dan in blokjes van ongeveer 1/2 bij 1/2 centimeter. De snijresten kun je ook nog brunoise snijden, deze worden alleen nooit helemaal vierkant.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!