Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker AnneEva

AnneEva
Heeft 51 instructies gemaakt

Tomaten ontvellen

Omschrijving

In veel recepten wordt er gebruik gemaakt van tomaten zonder vel. Maar hoe doe je dat? In deze video vind je de basisinstructie voor het snel en goed ontvellen van tomaten.

Handleiding
Benodigdheden
  • tomaten
  • pan met kokend water
  • pan met koud water
  • scherp mes
  • (jus- of soep)lepel

1. Tomaten insnijden

Snijd heel lichtjes een kruis in de onderkant van de tomaat. Leg de tomaat op een (jus- of soep)lepel en leg het met lepel en al in het kokende water.

2. Ronddraaien

Draai de tomaat rond. Laat de tomaat enkele seconden liggen in het kokende water.

3. Koud water

Haal de tomaat uit het kokende water en leg hem in het koude water, zodat het garingsproces stopt. Anders wordt de tomaat te zacht. Nu kun je het velletje er heel gemakkelijk aftrekken.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!