Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Lekkere bbq spiezen met garnalen in een jasje van basilicum en spek.

Omschrijving

In dit bbq recept maken we heerlijke gamba spiezen. Grote garnalen omwikkelen we met basilicum en spek, vervolgens rijgen we ze aan de spiesen en grillen ze krokant op de barbecue. Geen doorsnee bbq gerecht maar origineel en erg lekker! De combinatie van het knapperige spek met de garnalen zorgt voor een verrassend smaak effect. Hoe je de barbecue spiezen moet maken en de garnalen kunt bereiden op de bbq, leer je in deze instructievideo. Onder de instructievideo vind je het geschreven recept met daarbij alle benodigdheden en ingrediënten terug. Maak er een gezellig bbq feestje van!

Handleiding
Benodigdheden
  • voor 4 bbq spiezen:
  • 4 satéstokjes of stalen spiezen
  • 16 verse grote, rauwe garnalen
  • 16 verse grote basilicum blaadjes
  • 16 plakjes ontbijtspek
  • kruiden naar wens
  • scherp, puntig mes

Als je satéstokjes gebruikt, leg deze dan voor gebruik een paar uur in water zodat ze niet aanbranden!

1. De garnalen pellen

Verwijder achtereenvolgens de kop, de pootjes met de schil en het staartje van de garnaal. Maak daarna met een scherp mes een snede over de gehele rug van de garnaal. Trek het vlees naar buiten en verwijder met de punt van het mes de zichtbare zwarte lijn, het darmkanaal. Natuurlijk kun je ook kant en klare, gepelde gamba's gebruiken.

2. Basilicumblaadje om de garnaal wikkelen

Spoel de garnaal even af onder de kraan en wikkel daarna een basilicumblaadje om de gamba.

3. Een spies maken

Neem vervolgens een plakje ontbijtspek en klap dit dubbel. Rol het spek om de garnaal met de basilicum en rijg het geheel door het midden heen aan een prikker. Rijg in totaal vier garnalen op een spies.

4. De garnalenspies grillen

Houd het vuur laag met een temperatuur van zo’n 140 à 150 graden en leg de garnalenspies direct boven het vuur. Gril in ongeveer 4 à 5 minuten tijd de garnalen gaar en het spek knapperig. Keer wel halverwege de grilltijd de spies om, zodat de gamba's en het spek aan beide kanten lekker gaar worden.

De garnalenspies grillen

Als de grijze garnalen roze/oranje van kleur worden, zijn ze zo goed als gaar.

Als het vuur te heet wordt, gril dan de spies indirect -dus naast- het vuur.

5. De bbq spiezen op smaak brengen

Leg de spiezen op een schaal en bestrooi ze naar smaak met wat kruiden en eventueel een beetje chilipoeder. Serveer de gamba's met bijvoorbeeld een lekkere groentesalade. Eet smakelijk!

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!