Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Maiskolf op de BBQ met pittige knoflook-bieslook-boter marinade.

Omschrijving

Mais op de barbecue is een klassiek, maar heerlijk bbq recept. De knoflook-bieslook-boter marinade geeft in dit makkelijke recept aan de zoete maiskolven een extra lekkere smaak. Hoe je de maïskolven op de bbq mooi krokant kunt grillen en de marinade moet maken, kun je zien in deze instructieflim. Onder de video staat het geschreven recept en de ingrediënten die je ervoor nodig hebt. Om een gezellige barbecue avond mee te beginnen of af te sluiten.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Barbecue
  • voor 4 personen
  • 4 stuks verse suikermais
  • 2 el olijfolie
  • Voor de marinade:
  • 80 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook, fijn geperst
  • 10 g fijngesneden bieslook
  • 1 volle tl paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Overige benodigdheden:
  • Kom of diep bord
  • Knoflookpers
  • Scherp mes
  • Vork
  • Boterkwastje

1. De marinade maken

Doe de roomboter in een kom of diep bord. Doe de fijngehakte bieslook, de geperste knoflook en de paprikapoeder bij de boter en prak alle ingrediënten met een vork door elkaar. Breng de marinade verder op smaak met wat peper en zout.

2. De maiskolven schoonmaken

Snijd aan iedere kant de uiteinden van de maiskolven af en verwijder de bladeren en de draden.

3. De maiskolven grillen op de barbecue

Smeer met behulp van een kwastje de mais rondom in met olijfolie. Leg daarna de maiskolven direct boven het vuur, dus boven de kolen, en grill ze in ongeveer 10 minuten gaar. Draai tijdens het grillen de kolven een paar keer om zodat de mais aan alle kanten gelijkmatig gaart.

4. De maiskolven insmeren met de marinade

Smeer na 10 minuten, als de mais bijna gaar is, de maiskolven rondom in met de knoflook-bieslook-boter marinade. Houd hierbij een beetje marinade achter om later, bij het serveren, de gare maiskolven mee te bestrijken. Laat de ingesmeerde kolven indirect, dus naast het vuur en boven een bakje water, nog ongeveer 5 minuten op de barbecue doorgaren.

5. De maiskolven serveren

Leg de maiskolven in een schaal of op een bord en bestrijk ze met de resterende marinade. Bestrooi de mais met een klein beetje peper en, voor een extra lekkere bite, met wat grof zeezout. Eet smakelijk!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!