Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Konijnenbout met tutti frutti: een makkelijk recept voor een heerlijke feestmaaltijd.

Konijnenbout met tutti frutti: een makkelijk recept voor een heerlijke feestmaaltijd.
Omschrijving

Een heerlijk, niet alledaags recept, is konijnenbout met tutti frutti stoven in bier. Dit wildgerecht is erg makkelijk om te maken en je zult er absoluut mee scoren bij feestelijke maaltijden, zoals bijvoorbeeld een kerstdiner. De voorbereiding kost weinig tijd. Wel moet het vlees een paar uurtjes stoven voordat het gaar is, maar in die tijd heb je er vrijwel geen omkijken naar en kun je de rest van het diner bereiden. Hoe je dit lekkere vleesgerecht moet maken en welke ingrediënten je ervoor nodig hebt, lees je in dit recept.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor vier personen:
  • 4 konijnenbouten
  • 1 dl olijfolie
  • zout en peper
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 g tutti frutti
  • een handvol verse basilicum
  • grote (steel)pan met deksel

1. De konijnenbouten aanbakken

Verhit de olie in een grote steelpan. Leg er de konijnenbouten in en bak ze, terwijl je het vlees regelmatig keert, op hoog vuur kort aan tot ze aan beide kanten goudbruin kleuren.

2. Konijnenbouten op smaak brengen

Bestrooi tijdens het bakken, het vlees aan beide kanten met wat zout en peper.

3. De knoflook en ui toevoegen

Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Draai het vuur middelhoog en doe de ui en de knoflook bij het vlees in de pan. Voeg hierna de tomatenpuree en de gedroogde vruchten toe.

4. Afblussen met bier

Blus nu de konijnenbouten af met bier. Giet daarbij zoveel bier op het vlees, dat de konijnenbouten helemaal onder het bier komen te staan.

5. Het vocht aan de kook brengen

Breng het vocht aan de kook. Draai daarna het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat alles twee uur heel zachtjes pruttelen.

Hoe langer het vlees stooft, hoe malser het wordt.

6. De konijnenbouten serveren

Verdeel het vlees over vier borden, samen met de tutti frutti. Giet de saus over het vlees en garneer het met wat blaadjes verse basilicum. Lekker met rijst, aardappelpuree of gebakken aardappelen. Eet smakelijk!

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!