Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 113 instructies gemaakt

Makkelijke en gezonde recepten: spinazie-linzensoep met rode ui, knoflook en basilicum.

Makkelijke en gezonde recepten: spinazie-linzensoep met rode ui, knoflook en basilicum.
Omschrijving

Een heerlijk en makkelijk recept voor een voedzame, stevige soep op basis van groene linzen, rode ui en spinazie. Als je op zoek bent naar makkelijke recepten die je snel kunt maken maar die wel gezond zijn, dan heb je hier een heerlijk recept gevonden. Deze groene linzensoep heb je in een handomdraai op tafel. Het is daarom een geschikt soep recept om snel te maken als je weinig tijd of zin hebt om uitgebreid te koken - want gezond koken hoeft helemaal niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Met deze spinaziesoep maak je een stevige en goed vullende maaltijdsoep.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd totaal: 30 minuten
  • Voor 2-3 personen:
  • 700 ml water
  • 300 gram diepvriesspinazie
  • 1 grote, rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bouillonblokje (groenten)
  • 1 - 1,5 kopje groene linzen
  • Verse basilicum
  • Optioneel:
  • Zuurdesembrood
  • Pijnboompitten
  • En verder:
  • Staafmixer

1. Voorbereiding: ui, knoflook, linzen

Snijd de rode ui in grove stukken. Pel de knoflook. Doe de linzen in een vergiet en spoel ze even af onder de koude kraan.

2. Water aan de kook brengen

Doe 700 ml water in een grote pan. Breng dit aan de kook. Als het water kookt, draai het vuur dan laag. Roer vervolgens een half bouillonblokje door het water, totdat dit volledig is opgelost.

3. Linzen toevoegen

Voeg vervolgens de linzen toe aan de bouillon. Laat de linzen alvast 10 minuten langzaam koken.

4. Ui en spinazie toevoegen

Je kunt nu de stukken ui, het teentje knoflook en 300 gram van de spinazie toevoegen. De spinazie hoef niet ontdooid te zijn (dit mag natuurlijk wel). Laat het geheel in zo'n 20 minuten op een laag vuurtje verder gaar koken. Zijn de linzen goed zacht, dan is de soep klaar om te pureren.

Ui en spinazie toevoegen

5. Soep pureren

Pureer de soep met een staafmixer tot je een egale, volle en romige linzensoep hebt. Schep de groene linzensoep in kommen of soepborden en knip er wat blaadjes verse basilicum overheen. Serveer met een paar sneeën brood met boter (of bijvoorbeeld een lekkere brie) en klaar is je gezonde soep recept! Eet smakelijk.

Deze volle, romige soep is heerlijk als maaltijdsoep, bijvoorbeeld tijdens de herfst- of winterdagen maar in een kleiner portie ook zeer geschikt als bijgerecht bij een uitgebreide lunch of als voorgerecht bij een diner. Dit recept valt onder de goedkope recepten en is dus ook met een kleiner budget leuk om te maken.

Wil je de spinaziesoep nog wat extra's geven? Rooster dan wat pijnboompitten en strooi deze als garnering er overheen.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!