Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Recept: Sliptong bakken, makkelijk en snel goudbruin.

Omschrijving

Sliptong, een klein soort tong, is een makkelijk te bereiden vis. Ben je op zoek naar een recept dat snel klaar is? Je kunt deze vis bakken in een koekenpan, hetgeen weinig tijd vergt. Het vlees van een verse sliptong heeft een zachte smaak, wat de vis extra lekker maakt. Hoe je sliptong goudbruin kunt bakken, kun je zien in de instructievideo. Onder de video kun je het eenvoudige vis recept nog een keer nalezen. Voor een gezonde en makkelijke maaltijd. Geniet ervan!

Handleiding
Benodigdheden
  • 1 sliptongfilet per persoon
  • peper en zout
  • bloem
  • (olijf)olie
  • roomboter
  • keukenpapier of schone doek
  • plat bord
  • ruime koekenpan met een goede anti-aanbaklaag

1. De vis droogdeppen en met zout bestrooien

Dep de vis met keukenpapier of een schone doek, aan beide kanten goed droog. Bestrooi daarna de vis, naar smaak, met peper en zout en laat dit even intrekken.

2. De vis door bloem halen

Strooi op een plat bord een laagje bloem. Haal de vis met beide kanten door de bloem heen en schud de overtollige bloem eraf.

Gebruik niet teveel bloem, want dan krijgt de vis een dikke deegkorst. Dit gaat ten koste van de lekkere vissmaak.

De bloem zorgt ervoor dat de vis bij het bakken niet aan de pan plakt en mooi goudbruin wordt.

3. De sliptong bakken

Verwarm in de koekenpan wat olie. Leg de vis in de pan en bak deze op matig vuur drie minuten, waarna je de vis voorzichtig omdraait. Bak ook de andere kant in drie minuten goudbruin. Voeg op het laatst nog een klontje roomboter toe en laat dit even mee smelten. De vis is klaar als deze aan beide kanten mooi goudbruin is.

Het vuur moet niet zó hoog staan dat de vis verbrandt, maar wel hoog genoeg om hem een mooi kleurtje te geven.

Beweeg de pan onder het bakken af en toe heen en weer, zodat de vis niet aan de bodem plakt!

De roomboter geeft de vis extra veel smaak.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!