Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 296 instructies gemaakt

Cupcakes versieren voor Pasen.

Omschrijving

Cupcakes zijn leuk om te versieren voor Pasen. Zo kun je de cakes decoreren met een paashaas of lammetje of met een nestje met paaseitjes. In de instructievideo kun je zien hoe je de verschillende cup cake versieringen kunt maken en de decoratie aanbrengen op de cupcakes. Erg leuk om te doen. Trouwens, niet alleen als Paas gebak, maar ook voor andere gelegenheden zijn deze mooi versierde cupcakes een leuke traktatie. In de geschreven handleiding onder de video vind je het recept met wat extra aanvullingen en de benodigde ingrediënten.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 18 st cupcakes: 140 g zelfrijzend bakmeel
  • 120 g zachte boter
  • 85 g suiker
  • 2 eieren
  • extra voor chocolade cupcakes: 2 eetl cacaopoeder
  • voor de vanille roomglazuur (paashaas en lammetje):
  • 250 g zachte boter
  • 1 theel vanille extract
  • 600 g poedersuiker
  • 2 eetl melk
  • extra voor chocolade roomglazuur (vogelnest cupcake): 125 g cacaopoeder
  • extra voor de paashaas versiering:
  • witte marshmallows, roze decoratiesuiker, smarties, 1 tube (zwart) decoratieglazuur of decoratiestift
  • extra voor de vogelnest versiering:
  • 2 à 4 eetl chocolade hagelslag
  • gekleurde mini paaseitjes
  • extra voor lammetje versiering:
  • witte marshmallows groot en mini, dropveters, snoepoogjes
  • overige: papieren cupcakevormpjes, cupcake bakblik, elektrische mixer, beslagkom,
  • spuitzak, eetlepel of ijstang, spatel of mes, cocktailprikker

1. Cupcakes bakken: het beslag

Zorg dat alle benodigde ingrediënten op kamertemperatuur zijn en snijd de boter in blokjes. Doe de bloem met de boter, suiker en eieren in een grote kom en mix alles tot een glad beslag.

Mix het beslag niet op de hoogste stand, maar 3 tot 4 minuten op de laagste stand, zodat het beslag luchtig blijft.

2. Vormpjes vullen

Vul met behulp van een spuitzak, eetlepel of ijstang de papieren vormpjes voor driekwart met beslag.

Zorg dat de bovenkant mooi glad is! Hoe gladder, hoe makkelijker te decoreren!

3. Cakes bakken oven

Laat de cakes in een voorverwarmde oven op 190 graden in ongeveer 15 minuten gaar bakken.

4. Cupcakes laten afkoelen

Laat de cupcakes een minuut in het bakblik zitten. Haal ze daarna voorzichtig uit het bakblik en laat ze afkoelen op een rooster.

De papieren vormpjes blijven om de cupcakes zitten!

Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare cakejes gebruiken.

5. Paashaas cupcake versiering: roomglazuur maken

Klop met een mixer de boter met de vanille romig. Zeef de poedersuiker en doe een kwart hiervan bij de boter. Mix de suiker goed door de boter en voeg daarna de volgende hoeveelheid suiker toe. Herhaal dit tot alle suiker is toegevoegd. Doe tot slot, scheutje voor scheutje, de melk erbij en mix het mengsel tot een licht en luchtig geheel.

6. Cupcakes met glazuur bestrijken

Besmeer de afgekoelde cakes gelijkmatig met een laag glazuur.

7. De oren van de paashaas

Snijd de marshmallows in de lengte doormidden. Besmeer de bolle bovenkant van iedere helft met een laagje glazuur en bestrooi dit met roze decoratie suiker. Druk de marshmallows met een korte kant voorzichtig op de cake, als oren.

8. Het gezicht van de paashaas

Druk in het midden op de cake een smartie als neus. Maak daarna snorharen en ogen met het zwarte decoratieglazuur.

Je kunt voor de ogen ook smarties gebruiken en snorharen maken van stukjes dropveter.

9. Vogelnest cupcakes: chocolade cupcakes bakken

Maak het beslag volgens het recept in stap 1, meng er 2 eetlepels cacaopoeder door en vul de vormpjes met het beslag. Bak de chocolade cupcakes zoals beschreven in stap 3.

10. Chocolade-roomglazuur maken

Doe de boter in een kom en klop deze met een mixer licht en romig. Doe het vanille extract bij de melk en roer de cacao door de gezeefde suiker. Mix afwisselend de suiker met de cacao en de melk met de vanille door de boter.

Zorg dat het botermengsel goed smeerbaar is!

Blijft het mengsel te dik, doe er dan nog wat melk bij. Is het te dun geworden, meng er dan nog wat gezeefde poedersuiker doorheen!

11. Cupcakes versieren

Schep wat glazuur in een spuitzak en spuit het glazuur in de vorm van een nestje op de afgekoelde cakes. Leg een paar eitjes in het kuiltje van het nest en bestrooi het glazuur met hagelslag.

12. Cupcakes versierd met lammetje

Bak (chocolade) cupcakes volgens het recept.

13. Vanille roomglazuur maken

Bereid het vanille roomglazuur zoals beschreven in stap 5.

14. Hoofd en ogen lam

Snijd de grote marshmallows in de lengte doormidden. Besmeer twee snoepoogjes aan de onderkant met een beetje glazuur en plak ze op de bolle kant, bovenaan, op de halve marshmallow.

15. Neus en oren lam

Prik met een cocktailprikker aan de bovenkant en onderkant van iedere marshmallow-helft twee gaatjes. Steek in de bovenste twee gaatjes een stukje drop van 1 cm lang, als oren en druk in de onderste twee gaatjes stukjes drop, als neus.

Laat de stukjes drop van de neus niet uitsteken, maar druk ze in de marshmallow!

In plaats van snoepoogjes kun je ook smarties gebruiken of oogjes tekenen met decoratieglazuur of een decoratiestift.

16. Lam op cake plaatsen

Bestrijk de bovenkant van de cupcakes gelijkmatig met een laag glazuur en plaats op het glazuur aan een kant het marshmallow hoofd. Bedek de rest van de bovenkant van de cake met mini marshmallows door deze met de platte kant in het glazuur te drukken. Steek tot slot aan de andere kant, tegenover het hoofd, een stukje drop van 1 cm lang als staart.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!