Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Ambachtelijke chocoladeletter zelf maken (tip: of maak een chocoladenaam).

Ambachtelijke chocoladeletter zelf maken (tip: of maak een chocoladenaam).
Omschrijving

Hoe kun je zelf een chocoladeletter maken? Of natuurlijk een gehele naam van degene van wie je het lootje getrokken hebt! In deze instructie kun je de stappen en het recept voor het maken van de chocolade en het vormen van de letter, terugvinden. Maak er zelf iets creatiefs van met mooie decoratie en klaar is je persoonlijke snoepgoed voor de Sinterklaas. Geniet ervan of geef het cadeau aan iemand die je er vast blij mee maakt!

Handleiding
Benodigdheden
  • 250 gram chocolade naar keuze (puur, melk of wit)
  • 75 gram roomboter
  • Spuitzak
  • Bakpapier

Voor een grote letter of een chocoladenaam kun je als verhouding 2/3 chocolade en 1/3 roomboter aanhouden.

1. Letter uittekenen

Teken op bakpapier de vorm die je jouw chocoladeletter wilt geven. Je kunt via internet bijvoorbeeld ook een mooie vorm van de desbetreffende letter zoeken, deze printen en natekenen of overtrekken op het bakpapier.

2. Chocolade smelten

Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook. Breek de chocolade in kleinere stukken. Hang vervolgens een klein (steel)pannetje in in de grote pan en smelt hierin op een laag vuur de stukken chocolade totdat je een mooie massa hebt.

Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm wordt. De boter smelt dan teveel als je de chocolade en de boter gaat mengen.

3. Mixen van de chocolade en de boter

Neem de pan van het vuur en mix de boter door de gesmolten chocolade.

4. Spuitzak

Schep het chocolademengsel in een spuitzak. Hoe je een spuitzak kunt gebruiken, kun je zien in één van onze instructievideo's elders op de site.
Spuit nu de vorm van je chocoladeletter op het bakpapier.

5. Decoratie aanbrengen

Decoreer je chocoladeletter met noten, rozijnen, marsepein, snoepjes of ander leuks. Doe dit wanneer de chocolade nog zacht is want anders valt het er natuurlijk zo weer vanaf...

6. Afkoelen

Laat je chocoladeletter goed afkoelen, bijvoorbeeld door deze in de koelkast te plaatsen. En klaar is je originele Sinterklaasletter!

Maak een decoratief doosje om de zelfgemaakte chocoladeletter en geef het cadeau. Lekker, origineel en ook leuk als surprise!

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!