Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hoe kun je eendenborst met honing en kaneel maken?

Omschrijving

Eendenborst is een prima gerecht om met de feestdagen op tafel te zetten. Met deze makkelijke bereiding van eendenborstfilet met sinaasappel en honing, kun jij ook een heerlijke eend op tafel zetten. Een makkelijk recept voor een heerlijk hoofdgerecht, gecombineerd met een lekkere en originele aardappelpuree met knolselderij. Met deze instructie leer je eendenborst filet bakken met een heerlijk sausje.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Schil de knolselderij en aardappelen

Schil een halve knolselderij en 500 gram kruimelige aardappelen. En snij alles in blokjes van 3 centimeter.

3. Kook de aardappelen en knolselderij

Kook de aardappelen en knolselderij samen met een snufje zout in 20 minuten gaar.

4. Eendenborst snijden

Snijd de velkant van de eendenborst filet kruislings in zodat er een ruitjes patroon ontstaat.

5. Eendenborst bakken

Verhit een pan zonder olie of boter en bak de eendenborst filet op de velkant. Doe dit voor 5 minuten op middelhoog vuur. Draai ze na 5 minuten om en bak ze daarna nog 5 minuten aan de andere kant.

6. Eendenborst in de ovenschaal

Leg de eendenborst in de ovenschaal met de velkant naar boven. Verdeel twee eetlepels honing en een halve theelepel gemalen kaneel over de eendenborst filets.

7. Pers een sinaasappel

Pers een sinaasappel uit en snijd de tweede sinaasappel in plakjes.

8. Schenk het sap over de eend

Schenk het sap over de eend en leg de plakjes sinaasappels boven op de eendenborst filets.

9. Afbakken in de oven

Laat de eend ongeveer 10 minuten bakken in de oven. Laat de eend daarna 5 minuten rusten. Dek hierbij de ovenschaal af met aluminiumfolie.

10. Giet de aardappelen af

Giet de aardappelen en knolselderij af.

11. Verwarm de melk

Verwarm 100 milliliter melk in een steelpan en gooi deze bij de afgegoten aardappelen en knolselderij.

12. Pureer de aardappelen

Stamp samen met 50 gram boter de aardappelen en knolselderij tot een puree. En breng deze op smaak met een halve theelepel nootmuskaat en peper en zout.

13. Serveren

Snijd de eend in plakken en serveer deze samen met de puree.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!