Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 296 instructies gemaakt

Hoe kun je simpel en snel een garnalen/komkommer cocktail bereiden?

Omschrijving

Deze garnalencocktail met komkommer is niet alleen een lekker voorgerecht, maar ook een makkelijk voorgerecht. Hoe je dit koude vis voorgerecht moet maken wordt uitgelegd in de instructievideo. In de geschreven handleiding staat wat je, naast garnalen, nog meer nodig hebt en kun je het recept van dit voor gerecht nalezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • voor 4 personen:
  • 2 bakjes komkommersalade
  • 400 g garnalen
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 broodstengels met sesamzaad
  • 1 pakje gerookte zalm
  • 1 citroen
  • 4 cocktail glazen
  • peper

1. De garnalen aan de komkommersalade toevoegen

Schep de komkommersalade in een schaal. Voeg de garnalen toe en roer alles goed door elkaar. Breng de salade op smaak met een beetje (vers gemalen) peper.

Het is aan te raden verse garnalen niet langer dan een dag te bewaren om bederf te voorkomen!

2. De sla in een glas doen

Was de ijsbergsla en snijd de sla in kleine stukjes. Vul de glazen voor 1/3 met ijsbergsla. Schep in ieder glas een paar lepels komkommer/garnalen salade bovenop de sla, tot het glas bijna vol is.

3. De broodstengels in zalm wikkelen

Breek de broodstengels doormidden en rol iedere helft in een plakje gerookte zalm. Leg de stengels met de zalm bovenop de salade in het glas.

4. Het glas met citroen garneren

Snijd de citroen in vier partjes. Snijd de achterkant van de partjes iets in en plaats op de rand van ieder glas een partje citroen.

Met dezelfde ingrediënten kun je ook een amuse maken voor vóór het diner. Gebruik dan amuse glaasjes of amuse lepels.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!