Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 296 instructies gemaakt

Hoe kun je pittige, vegetarische erwtensoep maken?

Hoe kun je pittige, vegetarische erwtensoep maken?
Omschrijving

Pittige erwtensoep, maar dan zonder vlees, is een maaltijdsoep die ook een niet-vegetariër zeker zal smaken. Deze vegetarische erwten soep bevat naast de spliterwten en groenten, kruiden die aan de soep een pittige smaak geven. Hoe je de soep kunt maken, kun je lezen in de geschreven handleiding hieronder, evenals de benodigde ingrediënten.

Handleiding
Benodigdheden
  • voor 4-6 personen :
  • 2 uien
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 500 gr spliterwten
  • 40 gr boter
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 ltr groenten- of kruiden bouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel tijm
  • zout en peper
  • 1 knolselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje selderij
  • 250 gr prei, gesneden
  • ca. 2 theelepels sambal badjak

1. De uien en pepertjes klein snijden

Pel de uien en snipper ze fijn. Halveer de pepertjes, verwijder de zaadjes en snijd ze in smalle reepjes.

2. De spliterwten spoelen

Spoel de spliterwten af en laat ze uitlekken in een vergiet.

3. De ui en pepertjes bakken

Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui en de pepertjes ongeveer 2 minuten. Roer de kerrie erdoor, bak die even mee en voeg de bouillon toe.

4. De spliterwten toevoegen

Voeg de spliterwten toe, samen met de laurierblaadjes en de tijm. Breng alles op smaak met peper en zout.

5. De erwten koken

Breng het geheel, al roerende, aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de soep ongeveer 45 minuten zachtjes koken.

6. De knolselderij en paprika snijden

Maak intussen de knolselderij schoon en snijd de knolselderij en de paprika in kleine stukjes. Snipper de selderij fijn.

7. De groenten toevoegen

Roer de knolselderij, de paprika en de prei door de soep en laat de soep nog ca. 45 minuten zachtjes koken.

8. De soep op smaak brengen

Breng de soep op smaak met zout, peper en sambal.

Serveer de soep met roggebrood met kaas.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!