Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 280 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf Cranberrysaus maken?

Omschrijving

Cranberry saus is heel gemakkelijk om zelf te maken. Heerlijk als bijgerecht bij het Kerstdiner en perfect te combineren bij wild en gebraden vlees gerechten. We laten je in deze instructievideo zien hoe je het basisrecept voor cranberrysaus kunt bereiden en hierop twee verrukkelijke varianten kunt maken. De ingrediënten en het recept kun je in de geschreven handleiding hieronder nog eens nalezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • 350 gr cranberries
  • 200 gr kristalsuiker
  • 225 gr sinaasappelsap (of 225 gr water)
  • EVENTUEEL:
  • 2 handperen
  • 100 gr honing
  • 2 x kaneelstok
  • 100 cc cognac

1. Cranberry basis recept

Verwarm de sinaasappelsap en voeg hieraan de suiker toe. Laat de suiker helemaal oplossen. Voeg hieraan de cranberries toe. Laat het geheel ongeveer 10 minuten doorkoken totdat al de cranberry’s zijn geknapt. De saus wordt dikker zodra deze enigszins afkoelt.

Cranberry basis recept

2. Cranberry saus met peren en honing

Voeg aan bovenstaand Cranberry recept 2 klein gesneden handperen, de honing en de kaneelstokken toe. Laat het geheel nog 10 minuten doorkoken voor een lekkere, smaakvolle saus.

3. Cranberry cognac saus

Voeg aan het basis Cranberry recept of de peren variant een klein scheutje cognac toe. Zo krijg je een lekkere cranberry cognac saus.

De Cranberry's zijn zeer geschikt om in te vriezen. Je kunt dan op elk gewenst tijdstip de saus bereiden.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!