Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Croma

Croma
Heeft 5 instructies gemaakt

Hoe kun je de lekkerste varkenshaas bakken?

Omschrijving

Varkenshaas is een heerlijk mals stukje vlees waar je ieder seizoen van kunt genieten. Het wordt vaak geserveerd met kerst, oud en nieuw en andere feestelijke gelegenheden. Het is nog een bijzonder kunstje om dit stukje vlees goed te bereiden, zonder dat het taai of niet gaar is. Deze instructievideo laat je zien dat het bakken van een haasje eigenlijk een koud kunstje is en helemaal niet veel tijd kost. Voor de benodigdheden en de bereidingswijze kun je de handleiding eronder lezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • varkenshaas
  • vloeibare Croma (rode dop) of pakje Croma bakken en braden
  • pan
  • peper en zout

1. Voorbereiding

Snijd de varkenshaas in plakjes van ongeveer drie centimeter. Leg de stukjes op een plateau om ze goed te kunnen kruiden. Gebruik kruiden als mosterd, peterselie, dragon, peper of zout.

Voorbereiding

Haal je vlees op tijd uit de koelkast, zodat het een beetje op temperatuur kan komen.

2. Varkenshaas bakken

Doe een flinke scheut Croma in de pan en laat het bruin worden. Leg de haasjes voorzichtig in de pan en laat ze aan beide kanten mooi goudbruin bakken. Leg de varkenshaasjes vervolgens weer op het plateau en dek ze af met aluminiumfolie, de glimmende kant op het vlees. Laat het vlees zo nog circa vijf minuten zachtjes doorgaren.

Varkenshaas bakken

Gebruik een ruime pan, want bij een pan die te klein is, koelt het vlees te snel af en kun je het niet mooi goudbruin bakken. Daarnaast moet je het vlees ook een beetje door de pan heen kunnen bewegen.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!