Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 63 instructies gemaakt

Hoe kun je snel en makkelijk een ananas schillen en snijden?

Omschrijving

Een recept met ananas? In deze instructievideo kun je zien hoe je op een snelle en makkelijke manier een ananas kunt schillen en snijden. In de geschreven handleiding kun je uitleg en de instructie nog eens nalezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • groot scherp mes
  • dun, puntig scherp mes
  • snijplank

1. De bovenkant van de ananas snijden

Leg de ananas dwars op je snijplank en snijd de bovenkant met het groen eraf.

2. De onderkant recht snijden

Snijd de onderkant recht van de ananas af en zet de ananas stevig rechtop op je werkblad.

Zorg bij het afsnijden van de onderkant dat de snede mooi recht is, zodat de ananas stevig op de snijplank blijft staan!

3. De schil verwijderen

Je kunt de ananas op twee manieren schillen. Snel en makkelijk, door met een ruime marge de schil van boven naar beneden er in één keer recht af te snijden of dunner, met de ronding van de ananas mee.

4. De zwarte puntjes eraf snijden

Verwijder na het schillen met een dunner mes de zwarte puntjes, zodat er alleen geel vruchtvlees overblijft.

5. De ananas in ronde plakken snijden

Snijd de ananas over dwars in plakken en verwijder de harde kern met een mes.

6. De ananas in repen of blokjes snijden

Snijd het vruchtvlees recht naar beneden langs de kern af en daarna in reepjes of blokjes.

7. De ananas in punten snijden

Snijd de geschilde ananas recht naar beneden in vieren en daarna in punten.

Vergeet niet de harde kern weg te snijden!

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!