Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 296 instructies gemaakt

Hoe kun je Poolse komkommersalade met zure room maken?

Omschrijving

Salades zijn makkelijk te bereiden en daarom ook geschikt om op de camping te maken. Komkommersalade met zure room is één van de Poolse gerechten die erg lekker zijn bij vlees. In de instructievideo laat Zofia uit Polen ons zien hoe je deze salade maakt. In de geschreven handleiding staat wat je precies nodig hebt en kun je het recept nalezen.
Bron: Wereldomroep

Handleiding
Benodigdheden
  • 2 eetl azijn
  • 1 eetl suiker
  • 4 eetl zure room
  • 1 komkommer
  • zout
  • bosje verse dille
  • wat blaadjes groene sla voor garnering
  • een paar takjes peterselie voor garnering
  • 1/2 rode paprika in reepjes

1. De saus maken

Doe twee eetlepels azijn en één eetlepel suiker in een kom en roer dit goed door elkaar. Blijf roeren tot de suiker vloeibaar is.

2. De zure room toevoegen

Doe er vier eetlepels zure room bij en roer dit met het azijn/suiker mengsel tot een vloeibare saus.

3. De komkommer schillen en snijden

Schil de komkommer en snijd deze daarna in dunne plakken.
Doe de plakken in een schaal of pan, bestrooi ze met zout en laat ze een paar minuten staan.

Koop alleen komkommers die stevig aanvoelen en een gave, glanzende schil hebben!

4. De dille fijnhakken

Hak intussen de dille fijn.

5. De komkommer uitknijpen

Knijp de komkommerplakken voorzichtig uit en verwijder zo de bittere sappen.

Het zout haalt de bittere sappen uit de komkommer.

De komkommer niet té hard uitknijpen want dan verdwijnen niet alleen de bittere, maar ook de andere sappen uit de komkommer!

Beleg ook eens een boterham met pindakaas of kaas met plakjes komkommer.

6. De saus bij de komkommer doen

Giet de saus op de komkommer. Schep de komkommerplakken door de saus totdat alle plakken goed met saus zijn bedekt.

7. De salade bestrooien met dille

Bestrooi de komkommer royaal met dille. Garneer de salade met wat blaadje sla, takjes peterselie en reepjes rode paprika.

Lekker bij vleesgerechten met daarbij bier of wodka.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!