Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 296 instructies gemaakt

Koken op de camping: roergebakken kip bereiden op zijn Turks.

Omschrijving

Een heerlijk Turks recept met kip dat makkelijk te bereiden is op je campingstelletje. Gerechten voor op de camping mogen immers niet al te ingewikkeld zijn. Met wat minder keukenspullen voorhanden wordt het koken wat simpeler dan thuis. Kipfilet met groenten, roergebakken volgens Turks recept, is een lekkere makkelijke maaltijd die je natuurlijk ook op je gaspitje in de caravan of gewoon thuis kunt bereiden.
Kok Hassan laat in de instructievideo zien hoe je dit gerecht bereidt. In de geschreven handleiding hieronder kun je lezen welke ingrediënten je nodig hebt en kun je het recept nog eens nalezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • voor 4 personen:
  • 400 g kipfilet in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 grote, gesnipperde ui
  • 250 g champignons
  • 1 à 2 rode paprika's
  • eventueel 1 à 2 Turkse pepers
  • 2 tomaten
  • zout
  • rode peper
  • tijm

1. De kipfilet snijden

Snijd de kipfilet in blokjes.

Je kunt de kipfilet ook kant en klaar in blokjes gesneden kopen.

2. De groenten snijden

Snijd de champignons in plakjes. Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

3. De paprika en tomaat snijden

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika daarna in reepjes. De tomaat wassen en in dunne plakjes snijden.

In plaats van een paprika kun je ook een Turkse peper gebruiken of beiden.

Als je de tomaat horizontaal doormidden snijdt en iedere helft nog eens horziontaal doormidden, kun je snel mooie plakjes snijden.

4. De kipfilet aanbakken

Verwarm olie in een pan, doe de kipfilet erin en bak de blokjes vlees licht aan.

5. De knoflook, ui en champignons toevoegen

Doe de knoflook bij in de pan en schep dit door de kipfilet. Voeg daarna de ui en de champignons toe en schep alles goed door elkaar.

In plaats van door elkaar te scheppen kun je de kip en groenten ook in de pan omschudden. Je neemt de pan van het vuur en schud de pan met inhoud een paar keer stevig heen en weer (zie video 0.57).

6. De paprika en tomaat toevoegen

Voeg de paprika en/of de Turkse peper toe en schep alles goed om. Hierna de plakjes tomaat erbij doen en deze ingrediënten weer goed omscheppen.

7. Het gerecht kruiden

Breng het gerecht op smaak met peper, zout en tijm. Daarna, terwijl je alles regelmatig blijft omscheppen of omschudden, de kip en de groenten gaar laten worden.

Lekker met groene sla of komkommersalade ( zie de instructie: "Hoe kun je Poolse komkommersalade met zure room maken?").

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!