Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 296 instructies gemaakt

Barbecuen: hoe kun je spareribs marineren met een honing-rum marinade?

Omschrijving

Een mals stuk vlees op de barbecue mag natuurlijk niet ontbreken! In deze instructievideo kun je zien hoe je spareribs moet marineren om ze daarna te grillen op de bbq en zo te genieten met vrienden en familie van een mooie zomeravond! In de geschreven handleiding staan de ingrediënten vermeld en kun je het barbequerecept nog eens nalezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • vloeibare boter (voor bakken en braden)
  • vloeibare honing
  • tube of blik Harissa (Tunesische kruidenpasta)
  • mosterd
  • ketchup
  • rum
  • peper en zout
  • spareribs, hoeveelheid afhankelijk van aantal eters

1. De boter en de honing in de pan doen

Giet wat vloeibare boter (voor bakken en braden) in een pan en voeg er een royale hoeveelheid vloeibare honing aan toe.

2. De kruidenpasta toevoegen

Doe vervolgens een beetje Harissa (Tunesische hete rode saus) in de pan en roer dit goed door het mengsel van boter met honing.

Aangezien de saus nogal heet is (te vergelijken met sambal en chilisaus) niet teveel hiervan gebruiken! Je kunt beter later nog iets toevoegen!

3. De mosterd en ketchup toevoegen

Voeg hierna een flinke eetlepel van de mosterd en van de ketchup toe.

De combinatie van ketchup en mosterd geeft een echte barbecue smaak.

4. De rum erbij doen

Voeg, om de vrij dikke saus wat vloeibaarder te maken, een flinke scheut rum toe en laat de saus al roerende even goed doorkoken.

5. De spareribs marineren

Kruid het vlees met peper en zout en bestrijk het daarna aan beide kanten rijkelijk met de marinade.

Je kunt dit het beste een dag van tevoren doen. Hoe langer het vlees wordt gemarineerd, hoe lekkerder van smaak. De marinade zorgt er ook voor dat het vlees lekker mals is.

Je kunt natuurlijk ook een ander soort vlees gebruiken zoals bijvoorbeeld karbonade.

6. Het vlees grillen

Leg het vlees op de barbecue en bestrijk het tijdens het grillen zo nu en dan met nog wat marinade.

Wil je testen of de spareribs gaar zijn snijd er dan naast het bot een stukje af.

Spareribs moet je niet serveren op een bord, maar op een houten plank!

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!