Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 298 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf loempia’s maken?

Omschrijving

Loempia’s zijn een frituur die je kunt eten als snacks, als een voorgerecht of als lunchgerecht. Zelf loempia’s maken? Deze instructievideo leert je hoe je deze lekkere frituur snack, bereid van een krokant gefrituurd flensje en met een vulling van groente en vlees, zelf kunt maken. In de geschreven handleiding eronder kun je lezen welke ingrediënten je nodig hebt en kun je het recept nog eens nalezen.
Bron: ZTRDG.nl

Handleiding
Benodigdheden
  • voor 4 loempia's:
  • 1 eierdooier, losgeklopt
  • 4 el olie om te bakken
  • 100 g bloem
  • 50 g maïzena
  • 2 eieren
  • 1/2 el olie
  • ca. 175 g water
  • een snufje zout
  • voor de vulling: 1 kleine ui
  • stukje gemberwortel (1/2 cm)
  • 1/2 rode peper
  • ca. 5 lente-uitjes
  • 2 bospenen
  • kleine spitskool (ca. 100g gesneden)
  • 75 g taugé
  • 60 g kleine garnalen
  • 125 g gekookt kippenvlees
  • 50 g gekookte ham
  • peper, zout en ketjap

1. Het beslag voor de flensjes maken

Breek 2 eieren in een kom en giet er de olie bij. Voeg de maïzena, de bloem en een snufje zout toe en roer alles goed door. Giet dan al roerende beetje voor beetje het water erbij. Blijf roeren tot het beslag helemaal glad is. Laat het daarna even rusten.

2. De groente snijden

Pel en snipper de ui. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn. Schil de wortels en snijd ze daarna in dunne reepjes (zie de instructie “hoe kan ik groente julienne snijden?”). Snij de lente-ui in ringetjes en de spitskool in reepjes. Verwijder de zaadlijst uit het pepertje en snijd de helft in dunne reepjes.

3. Het vlees snijden

Snijd het kippenvlees en de ham in reepjes of blokjes.

4. De groenten en het vlees roerbakken

Verwarm olie in een pan en fruit hierin de ui, bospeen, lente-ui, rode peper en gember een paar minuten. Voeg de kool toe en roerbak deze even mee, waarna je het vlees, de garnalen en de taugé toevoegt. Roerbak alles tot de groenten gaar zijn. Breng de vulling op smaak met peper, zout en ketjap.

Zorg dat de groenten knapperig blijven en niet té gaar worden!

5. De vulling laten afkoelen

Schep de groenten en het vlees op een bord en laat het afkoelen.

6. De flensjes bakken

Verhit een koekenpan met teflon bodem zonder olie of boter. Giet of schep met een soeplepel wat beslag in de pan. Beweeg de pan heen en weer zodat het beslag gelijkmatig in de pan uitvloeit. Laat vervolgens het beslag drogen in de pan. Haal daarna de pan van het vuur, keer de pan om en klop het flensje eruit op een plank of bord.

7. De flensjes vullen

Schep wat vulling in het midden van een flensje en bestrijk de rest van het flensje met eigeel.

8. De loempia vouwen

Vouw de linker- en rechterzijkant van het flensje naar binnen en rol dan het flensje voorzichtig een beetje op. Besmeer de randen met eigeel en vouw het flensje als een envelop dicht (video 2.48).

9. De loempia's frituren

Verwarm olie in een frituurpan op 180 graden. Leg de loempia’s in de olie en houd met behulp van een lepel de loempia’s tijdens het frituren onder de olie zodat ze niet gaan drijven. Frituur de loempia’s in een paar minuten goudbruin. Haal ze uit de pan, laat ze even uitlekken en serveer ze op een bord met een schaaltje met ketjap. Eet smakelijk.

Als je geen frituurpan hebt kun je de loempia’s ook in een koekenpan bakken of in de oven.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!