Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Lisanne

Lisanne
Heeft 56 instructies gemaakt

Hoe kun je asperges met pata negra maken?

Omschrijving

Zin om met volle teugen te genieten van asperges? Er zijn talloze combinaties mogelijk, allemaal even smakelijk. Vanaf eind april kun je volop genieten van deze parel van het land. In deze instructievideo leer je hoe je een bijzonder gerechtje kunt maken met asperges. Dit feestelijke tussendoortje is eenvoudig te bereiden en binnen no time zit je te genieten van heerlijke asperges met pata negra en een zachtgekookt eitje. Pata negra is een Spaanse iberico ham die tot de beste rauwe hamsoorten wordt berekend. Lees de handleiding eronder om de stappen voor het maken van dit gerecht terug te lezen. Bron: NJAMhetKOOKKANAAL

Handleiding
Benodigdheden
  • asperges
  • pata negra
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • knoflook
  • olijfolie
  • platte peterselie
  • amandel
  • croutons

1. Voorbereiding

Kook de asperges gedurende 15 minuten zachtjes door. Vervolgens snij je de asperges in drie stukken. De losse stukjes asperge snij je door midden. Laat een eitje zacht koken en prak deze vervolgens in een puree. Voeg bij de puree een beetje peper, zout, knoflook, olijfolie en platte peterselie. Roer het door tot een mengel.

2. Serveren

Leg de stukjes asperge neer en doe de pata negro hier in kleine stukjes overeen. Het mengseltje breng je met een lepeltje aan op de stukjes ham en asperge. Hier doe je nog wat amandel en croutons overeen en voilá je gerecht is klaar.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!